5 stvari o kojima svakodnevno lažemo na društvenim mrežama

14/02/2020

Ne dajte se zavarati, svi se mi bar jednim dijelom predstavljamo nešto boljima no što to zapravo jesmo...

Društvene mreže poput Facebooka, a posebno Instagrama, prepune su lijepih boje, zanimljivih informacija i magično primamljivih fotografija. Zahvaljujući nizu mogućnosti, filtera i dobrih kamera kojima s lakoćom možemo manipulirati svojim fotografijama, a time i cjelokupnom slikom svog života, nekako se čini da svaki korisnik društvenih mreža vodi jedan besprijekoran život pun zabave i uzbuđenja. Ipak, prava je istina nešto drugačija, a o ovim stvarima 'lažemo' apsolutno svi po redu!

Izgled

Možda je riječ i o najsitnijim promjenama, ali većinu profila krase nešto bjelji osmjesi, besprijekorna koža, sjajne oči, a možda i koja kila manje. Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radimo svi mi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama „lažete“ svakome tko vas odluči potražiti na jednoj od društvenih mreža jer to nije vaša prava fotografija.

Veze

Na Instagramu ili Facebooku ljubavne iskre ne prestaju frcati, a svaki je dan prava mala bajka. Još uvijek očekujemo hrabri par koji će na svoj profil redovno objavljivati svoje rasprave o spuštanju WC školjke ili kao profilnu fotografiju staviti nesređenu jutarnju fotku u kućnim ogrtačima. Naravno, ničija veza nije savršena, ali to ne znači da to svih naših petstotinjak „prijatelja“ mora znati. Psst.

Izlasci

Tvoji Facebook i Instagram prijatelji imaju toliko uzbudljiv život da se ponekad pitaš žive li to oni u Hrvatskoj ili su se preselili na Ibizu. Niz fotografija sa zabava, događaja, koncerata, putovanja u prirodu ili finih restorana, svakodnevno ukrašavaju vaš (ili tuđi) „zid“, ali to ne mora značiti da se ludo provodite u svakom trenutku. Jedna fotka „ludog provoda“, koja je osvanula na internetu dan nakon, ne znači da tu večer niste požalili što se izašli i razmišljali o tome kako bi možda bilo bolje da ste izlazak zamijenili s druženjem uz dobru knjigu u svom udobnom krevetu.

Putovanja

Svi volimo one divne fotke prijatelja koji se sunčaju na nekoj predivnoj egzotičnoj plaži ili uživaju na krstarenju u Francuskoj Polineziji. Život ponekad nije fer, zar ne? No, što je sa svim onim fotkama koje nisu završile na internetu? Činjenica je da se, negdje i nekako, usred putovanja možda izgubila prtljaga, na aerodromu čekalo satima, let bio neugodan, a smještaj daleko gori od one privlačne sobice s reklamnih fotografija. Ne, to putovanje vjerojatno nije bilo idilično kao što se čini, ali smo se jako potrudili da to nitko ne sazna.

Teretana

Slike u ogledalu s podignutom majicom ili bočicom vode (ili, za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim su mrežama postale pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivirati ljude na zdrav život iako se to tako može činiti, ali stavimo li na fotku neku dobru motivacijsku rečenicu, nitko neće primijetiti da samo suptilno želimo svijetu pokazati svoju zavidnu liniju i možda steći pokojeg obožavatelja. Ipak, nadamo se da u teretani u pauzama između svojih selfieja, odradite i pokoju minuticu treninga. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj