5 stvari koje upropaste svaki vikend, i tjedan nakon njega!

14/05/2019

Vikend svi zamišljaju kao odmor i opuštanje od napornog tjedna. Potrudite se da on to stvarno i bude jer ono što učinite tijekom tih 48 sati može popraviti ili uništiti tjedan koji vam slijedi...

Pola vikenda potrošite na čišćenje. Tijekom tjedna vrlo je lako dopustiti da se prljavo rublje i posuđe gomilaju, hladnjak se isprazni, a za vikend vas onda očekuje ludnica. Međutim, ako se organizirate i kućanske poslove obavljate i preko tjedna, vikendom ćete imati više vremena za uživanje i stvari koje volite. Čist stan, organiziran ormar i pun hladnjak, djelovat će pozitivno i na vaš posao tijekom tjedna.

Stresirate se što je ponedjeljak tako blizu. Iako često tu nema pomoći, morate naučiti preusmjeriti svoje misli u nedjelju navečer sa poslovnih obaveza. Ako to ne možete, onda barem isplanirajte cijeli tjedan unaprijed. Zamislite kako tjedan prolazi, a vi prevladavate sve prepreke i probleme.

Previše papate. Jedete li kvalitetno preko tjedna, mislite da vikendom možete pojesti sve ćevape, pizze i kolače. Na taj način učinit ćete štetu svom struku, koju nećete moći popraviti tijekom tjedna. Zato večernje obroke vikendom podijelite s prijateljicama.

Nepravilan ritam spavanja. Teško je imati pravilan ritam i svakog dana otići na spavanje u isto vrijeme, kad subotom navečer idete na tulum kod najbolje prijateljice ili u izlazak do kasno u noć. To zapravo može ostaviti osjećaj umora, koji bi mogao potrajati cijeli sljedeći tjedan. Cilj bi vam trebao biti odlazak na spavanje u isto vrijeme svakog dana i svakodnevno buđenje u isto vrijeme. Jedna stvar, koja vam može dodatno pomoći je izaći na sunce, jer će vas ono dodatno razbuditi.

Čitate poslovne mailove. Ako ste stalno u tijeku s novim porukama, bit ćete bolje pripremljeni za sljedeći tjedan na poslu, zar ne? Varate se. Takvo ponašanje ne dopušta vam da barem na trenutak zaboravite na svoje poslovne obaveze. Istraživanja su pokazala da ste manje produktivni ako stalno provjeravate svoju elektroničku poštu. Koristite vikend kao predah od posla, tako da ste svježi i učinkoviti kad se u ponedjeljak pojavite na poslu. Ako baš morate provjeriti svoju poštu, postavite si za to određeno vrijeme.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj