5 navika koje nećete pronaći u svakodnevici uspješnih ljudi

15/09/2020

Zašto nikada ne biste trebali reći 'to nije moja stvar'...

Odgađanje. Priznajte da vam je ponekad, koliko se god vaše obaveze približavale, privlačnije pogledati film, visiti na internetu ili otići na kavu nego obaveze ispuniti na vrijeme. Možda unatoč odgađanju obaveze ipak uspijete zgotoviti na vrijeme, no nemojte zaboraviti da obavljanje zadataka u zadnji čas znači i smanjenu produktivnost te lošiju kvalitetu rada.

Neočekivanje neočekivanoga. Uvijek je važno da u životu imate plan B. Ako plan A iz bilo kojeg razloga ne upali, jednostavno se prebacite na onaj rezervni, umjesto da vrijeme, živce i dragocjenu energiju trošite na smišljanje rješenja novonastalog problema.

'To nije moja stvar'. Možda neki zadatak koji se traži od vas doista nije u opisu vašeg posla, no nemojte na njega gledati kao na zadatak koji se vas uopće ne tiče, već kao na izazov kojim ćete na još jedan dodatni način dokazati svoju pouzdanost, sposobnost i sve svoje kvalitete. A na što više polja zablistate, to će vaši nadređeni biti oduševljeniji vama. A onda ni promaknuće ni povišica plaće nisu daleko...

Negativno razmišljanje. Nedavno provedena studija je pokazala kako ljudi skloni pozitivnom načinu razmišljanja zarađuju više novca, lakše nižu uspjehe u životu te su generalno uspješniji. Stoga kada vam idućeg puta nešto krene po zlu, obavezno u tome nastojte pronaći neko dobro. Ili kako bi rekli pythonovci, 'always look on the bright side of life...'

Nespremnost na promjene. Možda nešto što se traži ili očekuje od vas izlazi iz vaše ugodne zone, no baš kao i kod bilo kojeg zadatka koji se od vas očekuje, spremnošću na prihvaćanje promjena dokazujete volju da napredujete i želju da u svome poslu budete još bolji. A to su odlike koje se uvijek cijene i nagrađuju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj