30 stvari koje djevojka treba imati do svoje tridesete

06/03/2019

Dame, vrijeme je da odrastemo. Koliko kvačica možete staviti na ovaj popis?

1. Prave cipele Jedan par čizama, jedan par crnih salonki, jedan par seksi platformi, jedan par sandala i jedan par bijelih tenisica. Sve od kože, čuvano u originalnim kutijama. To je zapravo ono što vam treba. Onih 87 pari svega i svačega što ste nabavili tijekom godina samo vam zauzima prostor. S ovih pet pari riješili ste sve!

2. Odgovarajući madrac Ali ne onaj koji ste uzeli iz prijateljičina stana ili kupili u običnom supermarketu. Da biste pronašli onaj pravi, vjerojatno ćete morati isprobati više madraca nego Leo DiCaprio, ali vrijedno je toga. I dok ste u šopingu, nabavite i dobre jastuke. Na tržištu danas postoji puno kvalitetnih brendova. O, da, i pripazite na kvalitetu plahti – neka budu od dobrog pamuka.

3. Pogodno osiguranje Dakako da su tridesete nove dvadesete i da vam se čini da ćete se vječno osjećati tako mlado, lijepo i zdravo kao sada. No život nosi iznenađenja, i to ne samo ona lijepa, i dobro ih je dočekati spreman. Puno znači imati malo sigurnosti za sve što dolazi, a trebalo bi razmisliti i o dopunskom zdravstvenom. I ne zaboravite, ako skoknete izvan države, ne zaboravite putno osiguranje.

4. Komplet odvijača Zato što morate biti u mogućnosti sami popraviti male kvarove, a za to vam treba alat. O, da, pričamo o jakim, neovisnim ženama.

5. Vlastiti režim tjelovježbe Bilo da je to članstvo u fancy teretani, redoviti satovi joge ili bicikl kojim se za vikend vozite do tržnice i natrag, dosad ste trebali prepoznati kakav oblik vježbi volite i mogu li se one uklopiti u vaš raspored. Ne, drage naše, šoping se ne računa, ali seks apsolutno da!

6. Pristojne lonce I tave I tanjure. I čaše za vino.

7. Putovnicu Putovanje je jedina stvar koju možete kupiti, a da vas pritom zaista obogati. Najbolje je razdoblje za putovanje prije nego što odlučite imati djecu ili nakon što se ona odsele! Što znači da su vaše dvadesete udarni termin za putovanja. Hrpa entuzijazma, bez artritisa.

8. Ideju o investiciji Počnite razmišljati kako biste se domogli stana ili malog apartmana na moru. To su velike investicije za vašu budućnost. Osim toga, to može biti obrazovanje (najisplativija investicija od svih ako nas pitate) ili dionice, ali vrijeme je da takve misli postanu dio vaših planova, gdje su dosad vjerojatno cijeli prostor zauzimale ideje o novim čizmama i sljedećem ljetovanju. Znamo kakva su vremena, ali počnite barem razmišljati u što biste uložili, a onda će se to kad-tad i dogoditi.

9. Vrlo sočnu priču Zato što želite imati jednu stvarno ludu anegdotu koju ste proživjeli u 20-ima. I tako će to postati događaj koji ćete prepričavati ispijajući čašu vina nakon večere u svojim četrdesetima, pedesetima...

10. Bivšeg dečka kojeg biste preporučili Svi smo jednom imali nekoga groznog tipa, ali dosad ste, nadamo se, imali i onog jednog dečka koji je – iako nije bio za vas – bio drag i pristojan momak.

11. Dobar plan da sa što manje napora svoj prostor održavate urednim Ne, ne, ne, ne mislimo da trebate upisati tečaj za stepfordsku suprugu, ali kad uđete u 30-e, ne želite da vaši gosti potajice koriste antibakterijske maramice i brišu stolac prije nego što sjednu na njega. I radije trpe do boli nego se posluže vašim WC-om.

12. Suvremeni sustav arhiviranja To ne uključuje kutiju cipela ispod vašeg kreveta, nego Excel proračunske tablice i foldere na vašem desktopu.

13. Profil na LinkedInu Čak i ako još studirate ili ste sezonac, svakako želite biti vidljiviji online. LinkedIn nije samo online životopis, to je karijera i umrežavanje popisa želja koje čekaju da se ostvare. Nemojte se bojati dodati ljude s kojima biste jednom voljeli surađivati.

14. Dobru torbu Chanel vam još može biti izvan dosega, ali budite sprem­ni izdvojiti više novčića za kvalitetne brendove torbi poput See by Chloe, Marc by Marc Jacobs ili nekih domaćih brendova koji se ističu kvalitetom. Onu platnenu vrećicu koju dobijete s njome koristite, spremajte torbu u nju i ona će vam trajati dulje nego što ste mislili.

15. Fond za crne dane. Barem malu ušteđevinu na koju možete računati ako se stvari zakompliciraju.

16. Svijest da ne možete promijeniti dužinu svojih nogu ili širinu svojih kukova. Zato ste se davno prestali žaliti na takve sitnice te ste puno ugodnija osoba za druženje.

17. Posjetnice Čak i ako ste bez posebnog radnog iskustva, student ili budžet vaše tvrtke nije dovoljno raskošan da bi vam ih priuštili, svakako ih napravite sami. Nije to toliko velik izdatak, ali bit ćete iznenađeni koliko vam često posjetnice mogu biti korisne.

18. Prijateljicu u koju se zaista možete pouzdati i ne mislimo samo na onu na koju uvijek možete računati da će biti uz vas svakog petka, sve dok se klub ne zatvori, nego na onu koju možete nazvati u tri ujutro i tražiti od nje da dođe do vas jer ste bolesni i sami. I kojoj možete reći baš sve znajući da vas neće osuditi.

19. Prijatelja koji vas nasmijava do suza Jer će on biti vaš razuzdani frend u staračkom domu.

21. Ruž za sve prigode.

22. Štedni račun Ne miješajte ga s brojem 16, vašim fondom za crne dane. Ovo je štednja za odmor i zadovoljstvo općenito. I ne osjećajte se krivima ako u njega često uronite prstiće.

23. Laptop. Ne, vaš telefon nije maleno računalo. Trebate jedno pravo, s tipkovnicom.

24. Pristojno rublje Čitajte: baciti sve što ima rupe ili Disneyjeve likove i zamijeniti nečim proizvedenim od visokokvalitetnog pamuka ili čipke. Dosad biste vjerojatno trebali imati t-shirt grudnjak, grudnjak bez naramenica, grudnjak za duboki dekolte i seksi grudnjak.

25. Komad namještaja za koji ne trebate imbus ključ da biste ga sastavili. Zanimljiva fotelja, vintage ormar ili nešto što ponosno pokazujete kada vam navrate gosti (a da se pri udarcu ne slomi).

26. Liječnika. Ne mislimo pritom na neku kliniku gdje vas svaki put primi drugi liječnik pa se stalno vrtite u krug – mislimo na liječnika koji vas poznaje po imenu i prezimenu. I koji će vjerojatno jednog dana znati imena vaše djece.

27. Seksi igračku. Jednu u kojoj stvarno uživate. Najozbiljnije. Uistinu se nadamo da ste dosad nabavili jednu takvu.

28. Mišljenje za koga želite glasati. Odlazak na biračka mjesta samo zato što vam je to građanska dužnost i nasumično zaokruživanje jednostavno nije dovoljno. Trebali biste biti upoznati s tim za što se aktualne stranke zalažu i kojoj ćete, u konačnici, dati svoje povjerenje.

29. Omiljeno piće Starinski džin-tonik, espresso, martini ili čak baršunasto glatki pinot noir – imajte svoj napitak koji naručujete samo zato što vam se sviđa. Ne zato što je to okus koji preporučuju ovog mjeseca, ne zato što je na listi posebnih pića i ne zato što ga vaši prijatelji piju.

30. Svoju malu humanitarnu akciju Bez obzira na to je li to zvanje na humanitarni broj, volontiranje u skloništu za životinje, odvajanje malog iznosa svake godine za neku dobru svrhu, kupovanje namirnica staroj susjedi... Vi birate, samo odlučite što će to biti. Odrastanje, uza sve blagodati, nosi i odgovornost.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj