3 brza trika do sreće

05/02/2017

Komplimenti, pomoć dugima, ljubav prijatelja i obitelji… samo su neki od sastavnih dijelova našeg života koji nas čine sretnijima. Zaboravili ste na njih?

Što nam donosi budućnost? Kako pronaći mir usred velikih previranja? Kako ostvariti koristan i sretan život? Ta i slična pitanja već stoljećima postavljaju mnogi iako se nama čini da nikad nisu bila toliko aktualna kao u današnje vrijeme.

Ključ rješenja svakog problema leži u nama samima, stoga za početak počnite misliti na svoje mentalno zdravlje i njegujte ga uz pomoć ovih malih, ali djelotvornih trikova.

1. Prihvatite komplimente

Mnogi od nas imaju poteškoća s prihvaćanjem komplimenata. Srame se ili s nelagodom prihvaćaju ljubaznost drugih osoba. U svijetu u kojem živimo i gdje je sve manje ljudi koji će vam udijeliti toplu i ljubaznu riječ, prihvatite to kao dar s neba i ako je moguće uzvratite i vi kompliment. On ništa ne stoji, a ljude ipak jako veseli.

2. Odvojite više vremena za obitelj i prijatelje

Na obiteljskim i prijateljskim vezama trebate neprestano raditi i poboljšavati ih. Jer jednom ako ih zapustite, vaši prijatelji ili najboliža rodbina neće biti tu da s vama dijele tugu i radost života. Stoga, organizirajte tijekom vikenda ili iskoristite godišnji odmor da barem nazove neke od svojih najbližih, ako ih već ne možete posjetiti ili pozvati kući u goste.

3. Volontirajte

Biti uključen u društveno koristan rad daje vam osjećaj korisnosti i smisla života te dugotrajnu satisfakciju. Primjerice, bilo da se aktivno učlanite u neku dobrotvornu organizaciju ili da samoinicijativno uključite stanare svoje zgrade u pomoć siromašnoj obitelji koja živi u vašoj četvrti ispunit će vas osjećajem istinskog zadovoljstva jer činite dobro.

Volite li životinje, angažirajte se pri udovljavanju ostavljenih pasa ili mačaka, ili pokrenite vlasnike kućnih ljubimaca sa šireg područja gdje živite kako bi, primjerice, od lokalne vlasti zatražili uređenje parka za ljubimce.

Bezbroj je načina na koji se možete angažirati i pomagati drugima, stoga ne čekajte da to netko drugi uradi umjesto vas, nego se pokrenite.


Izvor: Elle.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj