10 vaginalnih supermoći!

19/03/2020

1. Čisti se. Iscjedak koji ponekad dolazi u većim, a ponekad u manjim količinama, to i dokazuje. Iscjedak ispire svu prljavštinu i bakterije, kao i odumrle stanice, kako bi spriječio ulazak istih u maternicu. Zato budite pažljivi i ne koristite mirisne sapune koji će poremetiti njegov pH.

2. Mijenja boju. Svi znaju da svima drage vagine dolaze u različitim bojama i oblicima, ali samo zato što je sad jedne boje, ne znači da će tako i ostati. Tijekom seksualnog uzbuđenja ili trudnoće, mijenja se tijek krvi prema genitalijama, a to može rezultirati promjenom boje. Ista se stvar događa i u menopauzi. Zato se nemojte brinuti primijetite li promjenu boje.

3. Može se povećati. Kad ste spremni na seks, prema vašim se spolnim organima počinje kretati povećana količina krvi, pa se krvne žile na području vagine proširuju. Iako to najčešće i nije previše primjetno, što ste uzbuđeniji, to je vaša vagina zapravo veća.

4. Može postati snažnija. Ne, ne morate raditi dodatne Kegelove vježbe. Riječ je o vašoj zdjeličnoj pregradi – čak jedna u tri žene pati od jednog oblika disfunkcije zdjelične pregrade, poput problema s mjehurom, curenjem urina i bolova. Osim starijih, problemi se javljaju i kod žena u ranim dvadesetima, onima koje još nisu rodile. Dobra je vijest da postoji niz vježbi zdjelične pregrade koje su se pokazale učinkovitima u borbi protiv problema povezanih s mjehurom. Drugo je rješenje smanjenje unosa kofeina i ne pretjerivanje u vodi (da, moguće je piti i previše vode).

5. Spašava živote. U tijeku je kliničko testiranje sigurnosti endometrijskih regenerativnih stanica, odnosno „matičnih stanica“ kao rješenja za liječenje pacijenata kojima prijeti zatajenje srca. Te su stanice izvučene iz menstrualne krvi te se iz njih stvaraju različite stanice ovisno o potrebama. U ovom ih slučaju koriste za stvaranje mišićnih stanica srca.

6. Štiti se. Vagina nije beskrajna. Cerviks koji se nalazi između vagine i maternice služi kao barijera koja sprječava strane objekte od odlaska predaleko, pa se ne morate brinuti o tome da ćete izgubiti kondom, tampon, menstrualnu čašicu ili bilo što, što bi se u vagini moglo nalaziti u jednom trenutku. Mali otvor na cerviksu neće biti dovoljno širok za takve objekte, ali je to također način na koji sperma ulazi u maternicu, u slučaju da ste se pitali kako.

7. Može zarobiti penis. Ne šalimo se. Iako je riječ o vrlo rijetkom fenomenu, dogodilo se u nekoliko slučajeva. Ono što se događa je da, tijekom spolnog odnosa, zdjelični mišići stisnu penis jače no inače, te tako spriječe ili znatno otežaju izlazak penisa iz vagine. I dok bi to mogao biti poprilično nezgodan (i težak za kretanje) odlazak u bolnicu, liječnici savjetuju da ostanete mirni, nazovete Hitnu pomoć i pričekate da pomoć stigne.

8. Može imati četiri različite vrste orgazma. Muškarci mogu imati samo jedan. Za žene je slučaj nešto drukčiji. Orgazme možemo podijeliti na četiri kategorije: klitoralni, vaginalni, miješani i višestruki.

Klitoralni: Orgazam izazvan stimulacijom klitorisa, bez vaginalne penetracije.
Vaginalni: Orgazam izazvan vaginalnom penetracijom, s malo ili ništa klitoralne stimulacije.
Miješani: Kombinacija klitoralne, vaginalne i, u nekim slučajevima, stimulacije cerviksa, koja za neke može biti bolna, no nekima godi.
Višestruki: Onaj kojemu se nadamo s uzbuđenjem, odnosno trenutak u kojemu žena lagano otpušta mišiće tijekom orgazma, ali ne posve. Nekoliko sekundi nakon ponovno je uzbuđena što rezultira višestrukim užitkom.

9. Možete živjeti s dvije. Još jedan rijedak fenomen, ali ne i mit. Naime, u nekoliko je slučajeva zabilježen fenomen rođenja s dvije maternice, a time i dva cerviksa, ali „normalnim“ brojem jajovoda i jajnika. To također znači i dvije mjesečnice u mjesecu u slučaju da nisu ujednačene. Uf.

10. Može istisnuti dijete. Zar to nije samo po sebi dovoljno?

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj