10 stvari koje produktivne žene rade svakog dana

09/06/2017

Dobra stvar je da sa svima možete započeti već danas...

1. Operu suđe čim se zaprlja. Umjesto da čekaju da se nakupi hrpa za koju će im trebati sat vremena ili više, izdvoje par minuta odmah nakon jela i uvijek im je sve čisto.

2. Istinski su fokusirane samo na jednu stvar, a ne na više njih istovremeno. Pokušavate li stalno multitaskati, velika je vjerojatnost da nećete zadatke obaviti kvalitetno i/ili da ćete nešto zaboraviti, a sigurno je da ćete ih obaviti puno kvalitetnije budete li rješavali jedan po jedan.

3. Pišu listu obaveza. I uopće nije bitno pišu li velike stvari koje moraju napraviti ili sitnice poput jedenja ručka, punjenja mobitela ili nečeg desetog. Pisanje obaveza i križanje istih podiže motivaciju i zadršava fokus na bitnim stvarima.

4. Održavaju prostore u kojima borave i rade urednima i čistima. Jer imate li tisuću stvari posvuda, to će vam samo ometati koncentraciju. 

5. Pospreme krevet ujutro čim se probude. Možda je to posljednja stvar koju vam se ujutro da raditi, ali ta minuta ili dvije koju ćete potrošiti na pospremanje kreveta značit će puno za vašu motivaciju da i sve ostale zadatke obavite na vrijeme i uspješno.

6. Upisuju sve važne događaje na kalendar kako bi izbjegle mogućnost zaboravljanja nečega. I ono još važnije, kako se ne bi dogodilo da im se preklope dvije različite obaveze ili sastanka u isto vrijeme.

7. Ostavljaju malo slobodnog vremena između različitih obaveza kako bi si maksimalno smanjile mogućnost kašnjenja, budući da nikada ne znate koliko će neki sastanak trajati. A bolje je imati par minuta odmora nego stalno nekud juriti i kasniti.

8. Pametno pripremaju obroke kako bi maksimalno iskoristile vrijeme. Kuhaju li ručak ili večeru, odmah skuhaju više kako bi mogle imati ručak za sutra.

9. Shvaćaju da nema ništa loše u traženju pomoći. Nitko nije u mogućnosti apsolutno sve napraviti sam samcat, no razlika između produktivnih i neproduktivnih ljudi je u tome što se ovi prvi ne srame pitati pomoć i olakšati si život. Jer na kraju dana, važno je da je obavljeno sve što je trebalo biti.

10. Ostavljaju vrijeme za odgovaranje na mailove i poruke. Budete li odgovarali kako poruke i mailovi dolaze, bit ćete dekoncentrirani i pola ćete dana potrošiti na odgovaranja na poruke. Izdvojite jedno vrijeme u danu kada ćete raditi samo to.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj