10 prijateljstava koja vam u životu stvarno ne trebaju

14/02/2021

Život je prekratak da biste ga trošili na pogrešne ljude...

1. Prijateljica koja se javlja samo kada joj treba vaša pomoć

Ako je nešto zbog čega doista osjećate potrebu da pomognete prijateljici u nevolji, ok, pomozite joj. Ali ako vas uopće ne zanima problem osobe koja okrene vaš broj samo kada ima neki problem, jednostavno se ogradite od toga.

2. Prijateljica s kojom se razumijete samo kada ste pijane

Što ste starije, alkohol vam sve više smeta, a tako i treba biti. Samim tim, postajete i svjesnije da su vam potrebnije trijezne prijateljice nego one koje će na vratima pojaviti s bocom vodke i cijelom ekipom!

3. Prijateljica koja vas neprestano zove da se vidite, ali uvijek otkaže na kraju

Razmislite samo koliko vaše vrijeme vrijedi i usporedite s minutama ili satima koje ste provele sjedeći i čekajući je. Da je vrijeme doista novac, do sada biste bile prilično bogate. Ali i dalje ono ima neku svoju vrijednost koju ste mogle iskoristiti na bezbroj drugih zanimljivih, korisnih ili bilo kakvih načina. U svakom slučaju bilo bi bolje od čekanja. Zato sljedeći put ne nemojte dogovarati susret s njom.

4. Prijateljica kritičarka

Iz bilo kojeg razloga ona je uvijek spremna kritizirati – od toga kako ste se obukle, što ste naručili pa do toga kakvog dečka imate... A vi se i dalje družite s njom i odobravate njezine kritike. Vrijeme je da to prekinete.

5. Prijateljica koja se neprestano natječe s vama

Koja će obući ljepšu haljinu, koja je prije smršavjela, čiji je frajer bolji i puno drugih situacija. Ta vrsta prijateljica i najsitniji aspekt života pretvori u Olimpijske igre. Idemo dalje!

6. Najveća pijanica koju imate među kontaktima

Kome treba netko tko očekuje da je svaki dan u tjednu (bez iznimke) dan za opijanje?

7. Prijateljica koja je u stanju iskoristiti sve vrijeme ovoga svijeta na priču o sebi

Htjela sam... Napravila sam... Da, baš tako sam ja… Ja i moj dečko… Ja sam najbolja! Je l' da? Ja, da, ja! Hajde sad još jednom razmislite.

8. Prijateljica hejterica

Treba li vam doista u životu netko tko će mrziti sve, od obične serije na televiziji do onoga što ste odjenule za savršen girls night! Nikome ne treba ta količina mržnje, život je lijep!

9. Prijateljica koja stavlja frajere ispred vas

Jednostavno ne. Točka. Kraj.

10. Prijateljica koja vas ne zna ili ne želi podržati i motivirati da izgradite savršen život kakav zaslužujete

Nije li upravo to poanta u životu? Okružite se ljudima koji će vam željeti ono što žele i sami sebi. Ne kažu bez razloga da su i dva dobra prijatelja bolja od deset loših. Kada znate da ste tu za nekoga i taj netko za vas onda kada je potrebno, znate i da imate pravu prijateljicu za cijeli život.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj