10 pravila koja svaka 20-nešto-godišnjakinja mora prekršiti

01/06/2016

Ponekad je jednostavno OK raditi stvari koje vas čine vama.

1. „Držite se onoga što znate i u čemu ste dobri.“

OK, većina nas se poput pravih „ziheraša“ nastoji pridržavati ovog pravila jer tako smanjujemo rizik od pogreške, ali hoćemo li tako ikad napredovati? Kako ćete znati koji su vaši pravi talenti i strasti ako bar jednom ne izađete iz svoje sigurne zone?


2. „Nikad nemojte napraviti prvi korak.“

Cure, 2016. je. Zahvaljujući internetu, do sada ste već sve trebale zaključiti da je pravilo o tome da se on javi prvi jako zastarjelo i potpuno nepotrebno. I tko zna? Pridržavate li ga se, možda ćete propustiti ljubav svoga života.


3. „Neke boje jednostavno ne pristaju uz vaš ton kože.“

Nebrojeno puta nam je rečeno kako neke boje, printevi i kombinacije jednostavno ne pristaju našem tonu, boji kose, očiju, obliku tijela, no što ako se baš u toj haljini osjećamo dobro i prepuno samopouzdanja? Nije li jedino to bitno?

1


4. „Žene ne bi trebale putovati same.“

Još jednom, 2016. je! Veći dio svijeta žene su proputovale puno prije vas, a nakon vas uslijedit će milijuni drugih! Pa, ako je ono što vas kod kuće drži vaš osobni strah ili pak utjecaj drugih ljudi, ne dopuštajte im! Solo žene mogu same putovati svijetom i to rade već desetljećima, a kao dokaz, mobilna aplikacija Touralina povezat će vas sa svim drugim zaljubljenicama solo putovanja, dok će Safety Map Worldwide biti od velike pomoći u orijentaciji i planiranju najboljih ruta. Još jednom, 2016. je! Uz internet i brojne mobilne aplikacije, nitko više nije potpuno sam.


5. „Ne razgovarajte sa strancima.“

Rečenica koju smo u djetinjstvu čuli stotinu puta možda je bila valjana onda, ali svakako nije sad. Kršenje ovog pravila moglo bi vam otvoriti brojna vrata u vašem osobnom životu, karijeri i slično. Nemojte se bojati pozdraviti lice koje vam nije poznato. Naposljetku, svi smo stranci prije nego se upoznamo, zar ne?


6. „Ako ne možete reći ništa lijepo, nemojte ništa reći.“

Ne ohrabrujemo svađe ni tučnjave, ali ponekad je potrebno reći nešto što ne uključuje prazne komplimente. Ponekad je bolje reći nešto i zauzeti se za sebe, nego dopustiti da vas ljudi gaze. Iako je ponekad pametno ignorirati očitu provokaciju, upitno je koliko je zapravo korisno ignorirati stvari poput cyberbullyinga ili bilo kakvog oblika zlostavljanja vas ili nekog drugog.


7. „Ne koristite jaki ruž uz naglašene oči.“

Ako nas je look Snjeguljice nešto naučio, onda je to da jak tuš za oči itekako pristaje uz naglašen ruž i vaš make up na očima ne mora biti suptilan da bi se vaše usne istaknule, kao niti obrnuto.


8. „Sve vrijeme provedite u uredu.“

Iako su vaše dvadesete savršeno vrijeme za izgradnju karijere i planiranje budućnosti, ovo je vjerojatno i najneovisnije razdoblje koje ćete ikad imati. Ohrabrujemo naporan rad, ali nemojte zaboraviti da budućnost nosi puno više od uspjeha u karijeri. Napravite mjesta za hobije, prijatelje i partnera. Ključ sretnog života uključuje uspjeh u svakom području.

9. „Drastične promjene na frizuri izgledaju dobro samo na nekim tipovima lica."

Ako je Ruby Rose look nešto o čemu razmišljate već trinaest mjeseci, ali još se niste ošišali jer mislite kako vam ta frizura neće stajati, jednostavno to napravite. Ako vam ne pristaje, kosa će ponovno narasti, ali ako vam pristaje – upravo ste pronašli look koji će vas isticati iz gomile. Osim toga, postoji niz aplikacija koje će vam dati ideju o tome kako će vam određena frizura stajati. Istražujte.

A photo posted by Ruby Rose (@rubyrose) on


10. „Ne biste se trebali prijavljivati na poziciju koja je puno jača od vaše trenutne.“

Ako se pokušavate penjati, teško je pronaći pravu priliku i baš zato ne bistre trebali ograničavati svoj izbor na samo određene razine poslova. Naravno, potraga posla zahtjeva realistično razmišljanje, no vi sami najbolje poznajete svoje sposobnosti. Tko zna? Možda će baš ta vrsta ambicioznosti nekome upasti u oko i privući ga da vas pozove na razgovor! Naposljetku, stvarno nemate što izgubiti.

Izvor: Cosmopolitan UK

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj