10 briga o kojima morate prestati brinuti (pogotovo ako ste tek u dvadesetima)

10/06/2020

Trošite li previše na putovanja? Što ako on nikada ne poželi podići vezu na ozbiljniji level? Biste li trebali raditi isti posao koji vas baš ne veseli previše, samo zato što ste se za njega školovali?

1. Što je sve u trendu i što sve zanima mlade. Trendovi se mijenjaju tolikom brzinom da ih ne biste sve mogli popratiti čak ni kada biste htjeli. Prema tome, opustite se i uživajte u nešto zrelijim godinama.

2. Što ste vi postigli u usporedbi s vašim prijateljima i poznanicima. Netko krene uzbrdo s dvadeset, no većina krene nešto kasnije. Bitno je samo da želite biti uspješni i da znate što za to morate žrtvovati. I da to i činite! A onda će uspjeh i doći, prije ili kasnije! Sve ostalo je potpuno nebitno!

3. Jeste li postigli ciljeve koje ste zamislili u vremenskom okviru koji ste si odredili. Tamo negdje kada ste imali 16 godina. Naravno da ste bili balavi, i super nadobudni, i puni nade, i samopouzdanja. A onda vam se dogodio život i shvatii ste da neke stvari baš i ne idu kao po planu, a neke ne idu uopće. No to doista nije bitno! Bitno je držati se zadanog cilja dok ga ne ostvarite!

4. Pronalaženje frajera, ukoliko ste još uvijek single. Ono, pravog frajera. Kojem nije problem obrijati se, koji će biti ok s vašim starcima i koji će se rado useliti k vama. Ili vi k njemu. I koji je kvalitetan materijal za brak. Take it easy! I nemojte TRAŽITI takvoga! Kada se najmanje budete nadali, ljubav će se jednostavno dogoditi!

5. Ozbiljnija veza, ukoliko imate frajera s kojim izlazite. Ne morate odmah sirotana preplašiti dječjim imenima, lokacijom za vjenčanje i svim ostalim detaljima s kojima ćete ga pobliže upoznati. Hiperventilirajući! Pustite da stvari idu svojim tokom i eventualno mu decentno dajte do znanja što biste htjeli. Ako je spreman i ako je s vama na istoj valnoj duljini - super. A ako nije, jednom će doći netko tko je!

6. Trošenje ozbiljnih novaca na putovanje. Kao prvo, vjerojatno su vaši novci i sve dok ne dovodite roditelje na prosjački štap kako biste malo bolje upoznali Europu i svijet, u redu je. Sami odlučujete kako ćete s novcima koje ste sami krvavo zaradili. A osim toga, putovanja su nešto što vas gradi kao osobu, dio po dio. Ona vas obrazuju, šire vaše vidike, povećavaju toleranciju i upoznavaju s raznoraznim kulturama. Dakle, sve vam to samo ide u korist!

7. Pretjerana ovisnost o socijalnim medijima. Ok, sjedite li svaku sekundu svog slobodnog vremena pred mobitelom/kompjuterom/televizijom, možda imate problemčić. Malo veći... No samo zato što ne možete zamisliti dan bez listanja vijesti, čitanja novina i praćenja svih novosti, ne znači da niste normalni. Samo ste prilagođeni vremenu u kojem živite i očito vas to zanima. A ako ste u stanju potpuno se isključiti i mjesec dana glumiti Robinson Crusoea, samo naprijed!

8. Brige oko poruka. Bilo kakvih! Bilo kakve! 'Je li ova poruka predugačka?', 'Da li da ubacim smajlića koji namiguje ili ne?', 'Ponašam li se prenapadno ako se uvijek ja njemu javim prva?', 'Zašto mi ne odgovara na poruke?' i slična pitanja ostavite za curke koje su tek krenule s prvim flertovima i kojima je sve to super zabavno. I koje imaju 12, 13, ili štojaznam, 15 godina. Vi odrastite i posvetite se stvarima koje su primjerene vašim godinama. Kao na primjer frajeru s kojim možete otvoreno razgovarati bez tekstanja. Teksting ostavite samo za sexting.

9. Ne odlasci na zabavu na koju ste pozvani. Više nemate 15 godina i neće se svijet srušiti samo zato što niste otišli na svaku zabavu na koju ste pozvani. Ili u svaki izlazak. Odlazite isključivo na one zabave i izlazite samo onda kada to želite - kada vam društvo na događanju i sam događaj odgovara. I kada vam se jednostavno da. A ponekad slobodno ostanite doma pod dekicom, uz sladoled i omiljeni film. Bez ikakve grižnje savjesti!

10. Pronalaženje karijere, in general. Možda ste pri kraju s fakultetom, iako vam je potpuno jasno da ste definitvno trebali studirati nešto drugo jer vas struka koju završavate ne zanima uopće. Ili barem ne onoliko koliko ste to mislili kada ste tek birali fakultet. E pa dobra stvar je što je to potpuno ok. Zašto biste trebali raditi isključivo jednu stvar do kraja svog života? I zašto to nužno mora biti ono za što ste se školovali. Možda je vaš talent u nečemu potpuno drugom. Važno je samo da ga pronađete, razvijate i da ne odustajete od njega. I da do kraja života zbog tog odabira budete sretni. Podsjećamo na onu jednu predivnu izreku Konfucija: 'Do what you love and you'll never work a day in your life.'

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj