Priča o prevari koja bi se mogla dogoditi i vama

05/03/2015

...a mogla je biti prekrasna priča o tome kako su se upoznali.

Zamislite bajkovito vjenčanje u kojem će mladoženja ponosno ustati i ispričati savršenu priču o tome kako je upoznao svoju djevojku iz snova: „Vidio sam je nasuprot plesnog podija, ali je nestala prije nego što sam imao priliku prići joj. Ipak, njezina nevjerojatna ljepota nije mi izlazila iz glave i morao sam ju opet vidjeti. Odlučio sam objaviti oglas na Craigslistu. Nisam imao što izgubiti. Na moje veliko iznenađenje vidjela je oglas, javila mi se, a na našem prvom spoju znao sam da je to osoba s kojom želim provesti ostatak svog života.“

Nažalost, o takvoj priči možemo samo sanjati i to zato što nam sudbina uglavnom češće podaruje ljigave prevarante.

Rosemary Counter svoje je slobodne večeri provodila pijuckajući vino i iščitavajući oglase na stranicama Craigslista pod kategorijom „Propuštene prilike“. Odjednom je ugledala oglas o ženi koja je nevjerojatno odgovarala njezinom opisu.

„Bila si u hotelu Drake, vitke linije i crvenokosa u crnoj satenskoj bluzi. Nisam ti prišao jer si plesala s prijateljima“, pisao je misteriozni muškarac, „nisam ovo nikada probao, ali morao sam pokušati.“

Odlučila je odgovoriti. Naposljetku, koje su šanse da će se išta dogoditi? Nekoliko mailova kasnije, poslala mu je fotografiju. Odgovorio je: „Ne mogu vjerovati! To si stvarno ti!“

Priča se činila savršenom. Dogovorili su spoj i već prvu večer bila je očarana njegovom spretnošću i neodoljivim smislom za humor. Uz to, bio je pravi kavalir – onakav kakvog je dosad imala priliku gledati samo na filmskim platnima.

Na našem prvom spoju vozio je do centra kako bi me odveo na ranu večeru. Objasnio je kako će mu biti drago provesti ju samnom, a bilo mu je i usput budući da je nešto prije njihovog dogovora obećao bratu da će ga voziti na aerodrom.
„Obitelj je najvažnija stvar u mom životu“,  pričao je dok smo zajedno pijuckali skupo vino uz svijeće i romantičnu glazbu. „Znam da ne bih smio ovo govoriti, ali osjećam kako sam spreman skrasiti se. Jedino što trebam je prava djevojka.“

„Ja častim“, rekao je kao da je ovo samo jedna od brojnih večera u našem zajedničkom životu.


Poput protagonista najromantičnije knjige, bili su ludi jedno za drugim i činilo se da ih nikada ništa neće razdvojiti. Obasipao ju je darovima, zajedno su provodili svaki slobodni trenutak, a njezini prijatelji nisu mogli vjerovati koliko je brzo njihova veza postala ozbiljna.

Onda, nekoliko dana kasnije, raspao se.

Obično tih i misteriozan, pao je u plač. Činilo se da je danima od nje čuvao najveću tajnu i tražio način da joj kaže. Naravno, bio je oženjen i pod velikim pritiskom. Otac jednog djeteta, te s drugim na putu, lagao je o svom bratu. Osoba koju je vozio na aerodrom bila je njegova žena koja je s djetetom na tjedan dana otišla u posjet obitelji. Kao da sve već nije bilo grozno, nikada nije bio u hotelu Drake.

Što se to događa? Ovaj oženjeni otac izmislio je oglas o crvenokosoj ljepotici u crnoj bluzi u nadi da će mu se javiti usamljena djevojka koja odgovara opisu. Nažalost to se i dogodilo. Razlog njegove iznenadne istine? Njegova žena vratila se s puta. Kao i očekivano, danas su rastavljeni.

Učite iz tuđih pogrešaka – lijepo je vjerovati u sudbinu, ali srodnu dušu nećete pronaći u svom inboxu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj