Kad muškarac ode iz braka...

24/11/2014

Istinita priča: Što kaže otac dvoje studenata koji je predao papire za razvod

Sin samostalnog umjetnika K. Z. upravo će magistrirati na jednom od engleskih sveučilišta, uskoro će napuniti 25 godina, kći također studira u Londonu, na drugoj je godini poslovnog menadžmenta, ima 21 godinu. No njegova djeca još ne znaju da su im majka i otac u postupku razvoda. 

Doduše, otac iz ove naše priče pretpostavlja da njegova djeca naslućuju, pa i raznim otvorenim digresijama primjećuju da su roditelji na rubu da svatko ode svojim putem. Ni on ni njihova majka još očito nisu na čisto kako im reći. Ne samo zbog zaštitničkog stava, nego supružnici zapravo, premda su već odvjetnicima predali papire, nisu posve sigurni u svoje emocije i odluke.

“Zašto im još nismo rekli? Zato što su svi koraci koje smo njihova majka i ja dosad poduzimali bili tek trenutačno rješenje pa ih nismo htjeli uznemiravati i povrijediti. Zašto djecu uvlačiti u problem dok se rješenje nije iskristaliziralo?! I, doista, ne stječem dojam da su mi djeca u našoj intimnoj konfuziji povrijeđena”, govori K. Z. On smatra da za dobar, zdrav razvod treba dopustiti da vrijeme sukoba prijeđe u osviješteno vrijeme prijateljstva. 

“Ni u jednom trenu svoju djecu nismo zbog naših mimoilaženja ispustili iz fokusa. Naš odnos prema djeci ni po čemu nije promijenjen, samo odrastaju u još većem miru nego prije. Ni jedno on nas nije se koristilo inače čestim smicalica da djecu pokuša pridobiti na svoju stranu. Nikad ni u aluziji nisam si dopustio da kažem išta protiv njihove majke, a vjerujem ni supruga protiv mene.  Mi nismo zaraćene strane, nego strane koje su se razišle. I mojoj ženi i meni je žao što naš odnos više ne funkcionira i primorani smo konstatirati da ne funkcionira, ali bez razmišljanja da je ono drugo krivo za to.”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj