ISTINITE PRIČE: Varao je sve svoje cure

18/06/2013

Doktor zgodni i njegove žene. Ne, ovo nije scenarij nove sezone “Uvoda u anatomiju”, nego uvid u patologiju jednog lažljivog muškog uma koji je varao sve svoje cure, odala nam je Nika (26)

Bilo je to dok sam još bila mlada i naivna, dakle mjesec ili dva prije nego što sam kupila svoju prvu kremu protiv bora. Mjesec ili dva prije nego što sam shvatila da su se neki nagledali američkih TV serija i od života pokušali napraviti seriju s elementima trilera, a meni dodijeliti jednu od glavnih uloga. Sve je počelo jedne zimske večeri u klubu dok sam s prijateljima slavila rođendan, više zbog očekivanja i udovoljavanja društvenim normama nego zato što mi se slavilo. U tom lažnom slavlju omeo me nepoznat glas u gužvi: “Hej, pa sretan ti rođendan! Kad ti je bio rođendan? Jučer?” Okrenula sam se i ugledala Ivana, poznanika kojeg dugo nisam vidjela.

Bio je liječnik na kojeg su se djevojčice, djevojke i žene palile otkad znam za njega. “Kako znaš da mi je rođendan”, upitala sam ga plašeći se da je to možda očito zbog mog pijanog rođendanskog imi­dža. “Pa piše na fejsu”, nasmijao se. “Da, fakat”, nisam ni znala da smo Facebook frendovi. “Poslao sam ti nekoliko poruka pa nisi odgovorila”, nastavio je s fejs spikom koja mi je bila poznata.

Veliki ženskaroš

Nisam odgovarala na poruke jer me nisu zanimale s obzirom na to da sam bila preko glave u svojim ljubavnim situacijama, ali mi je sada sve više dolazilo do glave da je on... visok, crn, zgodan. Ako ćemo pravo, nije bio pretjerano visok, nije bio baš ni crn, a niti previše zgodan, no bio je divan – svakom sekundom sve divniji pa se moje lažno slavlje pretvorilo u pravo. Da ne duljim, razmijenili smo brojeve i bila sam spremna za svoj novi ljubavni početak – sa zgodnim doktorom.

Aferica je počela već sljedeći tjedan: cuge, večerice, izlasci, poljupci, kasnonoćni razgovori i sve što ide uz to. No, kako ni u jednoj seriji doktor Zgodni nije bez mane, nije ni u ovoj: imao je djevojku Marijetu! Godinama! Odmah mi je objasnio da se pokušava izvući iz duge i zamorne veze koja je izgubila svaki smisao te da mu treba maksimalno mjesec dana za to, a onda će biti samo moj. Vjerovala sam mu, zašto ne bih? Možda zato što su mi mnogi ispričali da je on veliki ženskaroš? Nisam im vjerovala jer on nije izgledao kao ženskaroš. Nije se niti tako ponašao.

Liječnici koji rade 10 sati na dan nemaju kad biti ženskaroši!? Čula sam i lude priče da muti s još nekim djevojkama, ali to je bilo totalno neuvjerljivo: ako cijeli dan radi i navečer se nađe sa mnom, kad se nalazi s njima? Kakva glupost!

Ma totalno je luda!

Dani su prolazili, Ivan i ja postajali smo sve bliskiji, a on i Marijeta sve udaljeniji. Zajedno smo se uz vino smijali tračevima o njemu i drugim ženama. Upoznao me sa svim svojim prijateljima, čak i kolegama. Jedna od kolegica bila je i Sara. Atraktivna djevojka duge bakrene kose. Ivan me odmah uputio da je potpuno ignoriram jer je zaljubljena u njega i ide mu na živce. U tu sam priču slijepo vjerovala sve do jedne večeri kad smo u kafiću naletjeli na vidno alkoholiziranu Saru koja me napala: “Makni se, kujo, od njega, on je moj!” Ivan je taj eksces obrazložio riječima: “Ma vidiš da je ženska kompletno luda, ta nije sama u glavi, vjeruj mi!” Iste noći, kad sam stigla kući, poslao mi je poruku: “Kao droga si, mislim da bih bio u stanju učiniti štošta, samo da budem zauvijek s tobom.

Ovisan sam o tebi”, a ja sam mu vjerovala. Prošlo je još nekoliko tjedana tijekom kojih sam se viđala s Ivanom, čekala da prekine s Marijetom i svađala se sa Sarom koja me periodički napadala da se maknem od njega. On s Marijetom nije prekinuo, a i Sarino ludilo postalo mi je upitno. Možda ima nešto s njom? Cijela situacija postala mi je prenaporna, nisam željela vječno biti nečija druga violina pa sam tu vezu prekinula, bez previše objašnjenja. Ivan mi je slao poruke, zvao me, zamarao teškim ljubavnim pjesmama i molio da mu se vratim.

Na moju sreću, tvrdoglava sam i ideja o povratku u njegovo lažljivo leglo koje je mirisalo po drugim ženama nije dolazio u obzir. Potom je došlo proljeće i ljeto, stigla nova jesen pa i zima, a onda mi je zazvonio telefon. “Bok, Sara je. Ivanova asistentica. Vjerojatno me se sjećaš. Možemo li se naći? Moram ti nešto reći. Jako je važno.” Ne znam ni sama zašto, našla sam se sa Sarom. Možda sam bila pomalo vidovita ili samo željna novih tračeva. Dočekala me plačući: “Ti si stvarno bila s Ivanom. Nisam ti vjerovala.”

U sat vremena ispričala mi je priču na kojoj bi bili zavidni svi holivudski scenaristi s manjkom inspiracije. Naime, doktor Zgodni nikad nije imao namjeru prekinuti s Marijetom, a paralelno je više od godinu dana održavao vezu sa Sarom, zatim i sa mnom, dok je Marijeti lagao da smo Sara i ja njegove pacijentice te da je druženje s nama izvan bolnice dio terapije. Napravio je i lažnu medicinsku dokumentaciju koja je trebala potkrijepiti njegovu priču. Uz naše, tu je bila lažna dokumentacija i za neke druge žene s kojima je mutio. Neke je i meni spominjao i pričao mi o njihovim dijagnozama. Bila sam toliko šokirana da sam se samo smijala. “Pacijentica se osjeća bolje. Anksioznost se smanjila, no još ima napade panike.

Povremena nesanica. Opsesivno kompluzivni poremećaj umjeren...” Tako je otprilike glasila moja izmišljena povijest bolesti koju je Sara držala u rukama. Te papire dobila je od njegovog kolege koji je sve znao, a u međuvremenu se posvađao s Ivanom i odlučio mu uništiti ljubavne spletke. Usporedile smo i poruke u mobitelima. Sreća da ih nikad ne brišem. Gotovo su sve bile identične. Ivan je istu poruku slao svim svojim djevojkama!

Fatalni kraj

Obuzeo me strašan bijes pa sam ga nazvala s izlikom da želim da se pomirimo. Pravi pacijent, doktor Zgodni, dojurio je sav sretan što će me vratiti u svoj harem. Naravno, dočekale smo ga Sara i ja, što ga je šokiralo. Obje smo ga dobro ispljuskale i izvrijeđale, no vrhunac je bilo moje “gestapo” vikanje: “Ispričaj nam se tako da ti povjerujem ili ću Marijeti dati lozinku svog Facebooka!” Ispričao se 1000 puta, no čim sam došla kući, ipak sam poslala Marijeti poruku: “Hej, evo ti moje korisničko ime i lozinka. Idi u inbox i potraži Ivanove poruke. Pozdrav!” Na kraju je Ivan, naravno, ostao i bez Marijete.

Pretpostavljam da mu to nije teško palo jer je imao još nekoliko “pacijentica” koje ni Sara ni ja nismo poznavale pa nam nije bilo bitno obavijestiti ih. Ne mogu spašavati sve njego­ve “pacijentice”, bilo mi je dovoljno to što smo učinile za sebe. Nakon dvije godine doktor Zgodni završio je kako je i živio, u prometnoj nesreći s jednom od svojih djevojaka. Vjerojatno su se potukli tijekom vožnje i zabili u zid. Barem tako nagađam. Nakon sprovoda opet sam se našla sa Sarom. “I što kažeš na ovo? Malo prefatalan kraj, zar ne”, upitala sam, na što je ona samo mirno rekla: “To ti se zove karma.”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj