DARUJEMO: LELO HEX 12-pack + LELO lubrikant

11/12/2018

Uporaba kondoma možda i nije pretjerano seksi tema, ali je itekako vruća. Kako bi
pridonijeli otvaranju dijaloga o odgovornosti u krevetu, LELO je lansirao svoju globalnu HEX anketu - rezultati su i više nego zanimljivi

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a ne bi trebao biti jedini dan za promišljanje o odgovornom
seksu i zaštiti od spolnoprenosivih bolesti, ali i to je dobar početak. Prva LELO globalna anketa o navikama u korištenju kondoma lansirana je 2016. godine, te se u usporedbi s rezultatima otprije dvije godine, rezultati iz 2018. čine relativno boljima. Ako ste tip osobe kojoj je relativno sigurno sasvim dovoljno kada se radi o seksu i spolnom zdravlju, ne morate se zamarati daljnjim čitanjem.

HEX_comp


Još ste tu? Drago nam je.
Prisjetimo se 2016. - tada je tek 16% ispitanika odgovorilo da često koriste kondome (cca. 80% vremena), odnosno njih 14% nikada ne stupa u spolni odnos bez kondoma. Dvije godine kasnije, ti su se postotci podigli na 23% odnosno na 22%. Relativno bolje, ali i dalje preostaje 29% ispitanika koji gotovo nikada ne koriste kondome.
Gledajući 2018., vodeći razlog za nekorištenje kondoma su ostale metode kontracepcije (66% ispitanika), nakon čega slijede neudobnost, smanjena osjetljivost i “ubijanje” spontanosti trenutka što vodi do težeg ostvarivanja spolnog odnosa. Uzmemo li u obzir da su kondomi (muški i ženski) jedini način kontracepcije koji štiti od spolnoprenosivih bolesti, ‘ostale metode kontracepcije’ pomoći će pri sprječavanju neželjene trudnoće, ali nimalo ne umanjuju rizik od zaraze. Što se ostalih argumenata tiče, najzanimljivije nam je svakako da stavljanje kondoma ubija trenutak te da otežava uspješan spolni odnos. Drugim riječima, dobar dio populacije ne zna ispravno staviti kondom što naravno rezultira instant hladnim tušem.

LELO HEX stigao je na tržište još 2016. godine kao odgovor na najčešće primjedbe korisnika kondoma - klizanje, pucanje i smanjenu osjetljivost. Sama struktura HEX-a inspirirana je grafenom i omogućava lakši prijenos tjelesne topline što znači da ne smanjuje osjetljivost. Uz LELO HEX, 2017. na tržište je lansiran i HEX Respect XL kako bi se zadovoljila potražnja za većim kondomima - kako god okrenete, HEX je postao kondom koji izbija izlike.

HEX_

Sto ljudi, sto ćudi, ali svi bismo trebali dijeliti istu naviku. Pogotovo kada znamo da bi 49%

ispitanika osjetilo zabrinutost kada bi njihov partner inzistirao na seksu bez kondoma, a njih
50% takvo ponašanje smatra neodgovornim. Paketić kondoma baš i ne zauzima previše mjesta pa ne vidimo razloga zašto ga ne biste nosili sa sobom. Nikada ne znate kada bi vam se moglo posrećiti, a kada se to i dogodi, odgovornost je zadnja stvar koja će vam biti na pameti. No kao i sa mnogo drugih stvari u životu, jedan trenutak neodgovornosti može ostaviti posljedice za cijeli život.

Zanimljivo je, doduše, da bi većina ispitanika, njih 75%, na prvi spoj ponijelo kaugume, a tek onda kondome (50% ispitanika). No dobro, prisjetimo se još da je jedan od najvećih razloga za loša iskustva kondomima, kao i za njihovu smanjenu učinkovitost upravo činjenica da većina nas zapravo ne zna kako ispravno staviti kondom. Najčešća je pogreška nestrpljivost! Treba pričekati do potpune erekcije, a kada kondom bude stavljen, preporučamo da još malo produžite predigru i tek tada prijeđete na posao. Dvije minute dodatnog posla - mislimo da to nije tako strašan kompromis kada se radi o sigurnosti.

Udruga HUHIV svake godine u suradnji s LAA organizira Pozitivan koncert, a ovogodišnji
Pozitivac bio je upravo u znaku LELO HEX-a.

LELO-HEX_HUHIV-banner-300x250-01

Kako bismo sve vas podsjetili da moramo ostaviti malo mjesta za odgovornost u krevetu darujemo 3 čitateljice HEX 12-pack + LELO lubrikant + scented massage svijeću, a vi nam trebate odgovoriti na pitanje: 

KOJA SU TOP 3 RAZLOGA ZAŠTO BISTE VOLJELI ISPROBATI LELO HEX?

Odgovore nam pošaljite najkasnije do 18. prosinca, kada ćemo objaviti i imena (može i inicijale ;-) sretnih dobitnika! 

 

Pravila kreativnog natječaja: Osvoji HEX 12-pack + LELO lubrikant + scented massage svijeću

 

Dobitnici LELO poklona su Tomislav Lovreković, Viktoria Terihaj i Josipa Mlinarić!

Cosmopolitan.hr

Polja označena zvjezdicom * su obavezna.

Novo

Komentiraj