10 zapovijedi o kondomima

11/12/2018

Sigurnost vam uvijek mora biti na prvome mjestu, a kako to ne bi ostalo samo na teoriji, provjerite znate li o kondomima sve što trebate znati!

Kondom je, otkad je prvi put proizveden na početku 20. stoljeća, bio predmet ismijavanja, srama i mačizma. Također je punjen vodom, napuhavan zrakom kao balon i bio igračka znatiželjnih. Bez obzira na sve, kondom je jedna od najpouzdanijih vrsta zaštite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti. No da bi bio djelotvoran, treba ga znati koristiti na pravi način!

1. U svako doba sa sobom trebate imati barem jedan ili više kondoma, jer nikad ne znate kad će vam se posrećiti.

2. Svoje kondome držite na suhom i hladnom mjestu i uvijek provjerite rok trajanja jer ne želite da se osuši i uništi prije nego što ste ga upotrijebili.

3. Koristite kondom pri seksu svaki put, bilo sa stalnim ili novim partnerima.

4. Paket kondoma otvarajte pažljivo! Koristite jednostavan rez na rubu i pri tome izbjegavajte korištenje bilo kakvih oštrih predmeta, noktiju, noževa ili škara.

5. Koristite kondom od početka do kraja, stavite ga prije penetracije, a skinite ga nakon ejakulacije.

6. Kondom stavite ispravno, pri čemu pritisnite vrh kako bi uklonili zrak i razvijte ga kao čarapu na pravu stranu. Nemojte ga razvući prije stavljanja na penis.

7. Koristite samo odgovarajuće lubrikante na bazi vode, a nikako ne one na bazi ulja ili vazelina.

8. Nakon ejakulacije držite bazu penisa kako biste spriječili curenje sperme ili čak zaostajanje kondoma u vagini.

9. Nakon korištenja kondom zamotajte u njegov omot i bacite ga u smeće, nipošto u WC.

10. Kondomi se nakon upotrebe ne smiju ponovno koristiti!

Jednostavno, zar ne? Ako se držite ovih pravila, od prvog do zadnjeg, vi i vaš partner možete sigurno uživati u vrućim igricama pod plahtama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj