Što sve sabotira vašu liniju

31/05/2015

Hranite se zdravo, redovito vježbate, no još uvijek niste ni blizu tijelu o kakvom sanjate. Evo u čemu bi mogao biti problem!

Stres
 
Loše veze, nezadovoljstvo poslom imnoge druge stvari dovode do stresa, a malo je toga tako loše za tijelo kao stres. Bilo da stres izazivaju naporni članovi obitelji, šef na poslu, susjedi ili vaša bolja polovica, tijelo će zadržavati masno tkivo,  i teže sagorijevati masnoće.
 
Netolerancija određenih namirnica
 
Hranite li se zdravo, jedete jaja, ribu, bijelo meso, žitarice cijelog zrna, orašaste plodove, voće i povrće, a ipak nikako ne možete izgubiti suvišne kilograme? Možda ste alergični na neke namirnice. Netolerancija na hranu izaziva upale u tijelu. Nije riječ o vidljivim oteklinama i sličnim alergijskim reakcijama, nego upalama koje ometaju normalan rad vaših crijeva. Kada dođe do takvih poremećaja, gubitak masnog tkiva posljednji je na redu. Jaja, orašasti plodovi, soja, pšenica i mliječni proizvodi pet su najčešćih uzroka netolerancije, ali možete biti netolerantni na bilo koju hranupa tako i na češnjak, peršin ili ananas. Jedete li stalno istu hranu, netolerancija se u tom slučaju pogoršava. Testovi netolerancije na hranu i izbacivanje sumnjivih namirnica iz prehrane mogu vam pomoći. Izbacivanje ovih namirnica može biti dovoljan korak da napokon izgubite višak kilograma.
 
Otrovne tvari iz okoliša

Dim cigarete, kozmetika, amalgamske zubne plombe, lijekovi, živa u ribi... Svi ovi toksini nakupljaju se u vašim masnim stanicama i mogu izazvati probleme u tijelu. Tijelu je prioritet preživljavanje, pa odbija koristiti masne stanice za gorivo jer bi došlo do ispuštanja toksina u cirkulaciju. Kako se onda riješiti suvišnog masnog tkiva i otrovnih toksina? Jedite biljke koje čiste jetru, poput maslačka, krenite u saunu i izbjegavajte hranu kojom ćete unijeti dodatne toksine. Konzultirajte se sa stručnjacima prije nego se odlučite na neke drastične korake.
 
Nedovoljan intenzitet treninga
 
Samo zato što vježbate redovito, ne znači da je upravo takav trening savršen za vas. Većina ljudi ne shvaća što njihovo tijelo može izdržati. Dozirano izvodite aerobne vježbe dok čitate časopis ili pričate na telefon? Ponavljate iste vježbe i nakon što se vaše tijelo naviklo na njih i više ne zahtijevaju neki posebni napor? Pogledajte ljude u svojoj teretani koji imaju bolje rezultate. Velike su šanse da oni imaju naporniji program treninga i kontinuirano mijenjaju vježbe. Pronađite vježbe koje vam najbolje odgovaraju i savjetujte se s iskusnim trenerima koji će vas znati usmjeriti na ono što vašem tijelu treba.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj