Ovo piće pomaže vam sagorijeti dodatnih 490 kalorija tjedno

27/03/2017

Sigurno znate da vam ispijanje vode pomaže da utažite glad i da se zasitite između obroka kako biste izbjegli grickalice. Ali znate što? Voda vam može pomoći i u mršavljenju!

Ne biste trebali piti vodu samo kada osjetite žeđ ili glad ili sat vremena prije svakog obroka, trebate ju piti cijelo vrijeme. Ok, to je ipak malo pretjerano. Ne trebate doslovno piti vodu  cijelo vrijeme, nego kontinuirano tijekom dana.

No, ako želite izgubiti suvišne kilograme, trebate popiti više vode nego što mislite da vam je potrebno. Ovo su tri iznenađujuće činjenice o vodi:

  1. Voda pomaže da jedete manje

Ne samo da umanjuje želju za hranom, nego vam voda može pomoći da unesete manje kalorija tijekom doručka, ručka i večere. Pretile osobe koje su unosile pola litre vode prije svakog obroka tijekom 12 tjedana izgubile su kilogram i pol više od onih osoba koje su samo zamislile da im je želudac bio pun prije obroka. Vjerojatni razlog? Ne može baš sve stati u vaš želudac. Ako veći dio čini voda, ostat će manje mjesta za hranu.

  1. Voda potiče metabolizam

Nekoliko čaša vode ubrzat će vaš metabolizam, koji će morati ubaciti u višu brzinu. Ispitanici koji su popili dvije čaše vode sobne temeperature, ubrzali su metabolizam za 30 posto u samo pola sata, tvrde njemački znanstvenici. To se događa zato što tijelo troši energiju da bi vodu koju smo popili zagrijalo do tjelesne temperature.

Ostatak teksta pročitajte na menshealth.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj