Neven Ivić - vaš trener za savršeno tijelo

04/08/2014

Jennifer Lopez i Beyonce imaju svoje trenere, a mi imamo i super trenera i plesača i koreografa i masera i nutricionističkog savjetnika u samo jednom prezgodnom dečku. Upoznajte Nevena Ivića i njegov plan za vaše savršeno tijelo i sretnije misli - Concept Life by Neven.

Od sada pa nadalje, ti ćeš Nevene biti naš Cosmo savjetnik u planiranju kvalitete života. Kolumna koju pripremaš za nas zove se Concept Life by Neven. Kako bi se predstavio Cosmo čitateljicama u par riječi?

Hvalite me usta moja... i to u par riječi... he he... Dat ću prednost kolumni. Concept Life kolumna zamišljena je kao koncept planiranja kvalitete života kroz četiri pravca. Fitness i vježbanje, ljepota i zdravlje, ritam, glazba i ples, i posljednji, ali podjednako bitan pravac, hrana i nutricionizam. Cilj je čitateljicama približiti najnovija i najkorisnija znanja, trendove i usluge koje će im unaprijediti kvalitetu življenja, pomoći očuvanju zdravlja i olakšati im korak u današnjem vrtlogu suvremenog društva. (Ne brinite, neću se pretvoriti u pjesnika). Slobodno vrijeme i rekreacija zapostavljeni su životni aspekti, a ja želim Cosmo čitateljicama putem svoje kolumne biti pomoć, ideja i motivacija u kreiranju, unapređivanju i oplemenjivanju njihovog životnog stila. Nadam se da ću svojim tekstovima educirati, ali i zabaviti čitateljice. A sad napokon malo o meni... he he. Trener sam, koreograf, plesač, maser i nutricionistički savjetnik. Poprilična svaštara kad bacim pogled na svoju malu nabrajalicu, ali upravo se tako i javila ideja Concept Life-a. Eto mojih par riječi o meni, zadovoljstvo Cosmo čitateljica postavit ću sebi kao imperativ, a čitateljicama ostavljam da me kroz moju kolumnu upoznaju i procjene same.

Svi mi želimo super tijelo, a ne želimo se baš previše znojiti pa nas zanima kakav nam ti program nudiš.

Želimo li ovaj superlativ od našeg tijela, malo znoja ćemo morati pustiti, ali ja ću se svojim savjetima uvijek truditi da mi ostanete mirišljave... :) Ključ je u vrlo jednostavnoj kombinaciji - biti aktivna i kvalitetno se hraniti. Upravo na tragu te kombinacije zasniva se i moj program i moja filozofija. Prva tema će biti jedan kvalitetan detox, pa da tako pročišćeni krenemo koračati prema tom našem zacrtanom super tijelu.

Što ti inače radiš za svoje super tijelo? Na kakvom si programu i kako izgleda tvoj prosječan dan?

I ja radim upravo ovo što savjetujem našim čitateljicama. Treniram i kvalitetno se hranim. Priroda mog posla omogućava mi da budem aktivan kroz cijeli dan. Čitateljice koje se bave sjedilačkim poslovima morat će sa mnom pronaći način kako da budu aktivne i naravno uživaju u tome. Ja osobno kombiniram fitness, ples, različite outdoor aktivnosti (plivanje, trčanje, rolanje, planinarenje, šetanje..), i fino 'papam'. Pod tim podrazumjevam raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Veliki sam gurman i volim kuhati. Trudim se uz svoj ponekad prenatrpan raspored imati dva kuhana obroka. Svoje zdrave recepte i maštovitost u kuhinji također ću prenositi Cosmo čitateljicama u svojoj kolumni. Sve se može kad se dovoljno želi, a i navike se stvaraju lakše i brže nego što to često mislimo. Važna je odlučnost i važno je krenuti. Ne tražite opravdanja i ne odlažite početak.

Budući da radiš kao koreograf i plesač grupe Colonia vjerojatno znaš hrpu super pjesama za vježbanje. Odaj nam tvoj glazbeni top 5.

Vjerojatno bi mi zato jer sam plesač ovo trebalo biti lako pitanje, ali malo sam ostao zatečen. Potrudit ću se. 

1. Kiesza - Hideaway
2. Avicii - Addicted to you
3. Kelly Rowland feat. Guetta - Commander
4. Jennifer Lopez - I'm into you
5. Beyonce - Run the world

Vodilja u kreiranju ovog glazbenog top 5 bila je za svaku čitateljicu ponešto. Broj 3 i 5 kad je potrebno malo dodatne motivacije, sexy i senzualna broj 4 i bezbrižne broj 1 i 2. Ako vam se ne svidi moj izbor, slušalice na uši i udarite po svojoj playlisti.

y

Možeš li nam uz vježbe složiti i idealni menu... 

Ovaj odgovor mogao bi biti članak za sebe. Idealni menu svakako će biti individualiziran. Pokušat ću ukratko dati prve smjernice u kreiranju Cosmo idealnog menu-a. O idealnim omjerima proteina, ugljikohidrata i masti ćemo nekom slijedećom prilikom. Pripazit ćemo na količinu kruha i tjestenine, prakticirati integralni i konzumaciju prije treninga ili aktivnosti. Meso ćemo obrađivati kuhanjem ili naravnim pečenjem, izbjegavat ćemo prženo i panirano. Puno raznovrsnog povrća trebamo u prehrani. Dobrodošlo je i kuhano i svježe povrće. Namirnice bogate vlaknima pospješit će redovitu i uravnoteženu probavu. Voće kao međuobroci zadovoljit će naše vitaminske dnevne potrebe. Kod mliječnih proizvoda, obratit ćemo pažnju na smanjene masnoće. Slatko ćemo izbjegavati, a ja ću vam svakako otkrivati razne recepte ukusnih slastica smanjenih kalorijskih vrijednosti.

Naravno da ćemo marljivo vježbati uz tebe cijelo ljeto, ali postoji li neki super trik da smršavimo za tri dana. Znaš ono, moramo uskočiti u idealnu haljinu, a pet kila viška je tu... A ne bismo baš poput J.Lo željele ili mogle vježbati po šest sati na dan.

Ne znam dal da vam razbijam iluzije da J.Lo tolike sate provodi u teretani i nema ni trunke viška, ili vas pustim da hvatate te ideale. U tri dana možemo samo izgubiti vodu, što će svakako izazvati određeni efekt, možda ćemo čak i izgledati bolje, ući u željene uske hlače ili haljinu. Nažalost slijedi i razočaranje, efekt nije dugotrajan. Za dugotrajnost i liniju s kojom ćemo zaista biti zadovoljni opet se vraćamo na onu moju kombinaciju. Cosmo čitateljica je u mojoj viziji moderna aktivna žena koja se zdravo hrani, samopouzdana je i jako se dobro zabavlja.

I za kraj, kojoj bi glazbenoj zvijezdi volio raditi koreografije?

Suradnja s grupom Colonia traje već punih 8 godina i veliko je zadovoljstvo, a ponajprije bogato iskustvo. Indira je veliki profesionalac, a još pritom imam i potpunu slobodu da budem kreativan. Nakon toliko godina već znaš što će se nekome svidjeti, kako taj netko diše. U Hrvatskoj je Severina svakako materijal za zanimljiv koreografski posao. Odlično pleše i glumi, što koreografu olakšava proces i omogućava da se kvalitetnije izrazi. Od stranih zvijezda Beyonce je sasvim sigurno na vrhu ljestvice. 'All in one' umjetnica koja konstantno brusi svoj zanat i teži savršenstvu u svakom aspektu. Da se razumijemo, ne bih odbio ni neke možda malo manje poznate zvijezde, a uvijek mi je izazov raditi sa debitantima i na taj način sudjelovati u kreiranju nečijeg identiteta na sceni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj