COSMO TEST: Koji je vaš stil ljubavi?

22/10/2018

Svaka od nas drugačije funkcionira u ljubavnoj vezi. Neke žive sto na sat i u neprestanoj su potrazi za avanturama i novim impulsima, a nekima je preko glave stresa i rizika te najviše cijene skladnost. E, sad, koji ste tip najviše ovisi o razini vaših spolnih hormona i neurotransmiterima, otkrila je sjajna antropologinja dr. Helen Fisher u opsežnoj studiji

Svaki čovjek pri rođenju i razvoju dobiva određeni koktel prijenosnika i hormona koji više od svih naučenih lekcija iz Cosma definiraju našu ljubavnu anatomiju te određuju hoćemo li tijekom života snimati ljubić, krimić, dramu ili horor od svojih veza. Da biste doznali koji ste tip, ne morate vaditi krv i slati je na analizu. Dovoljno je iskreno odgovoriti na nekoliko pitanja te označiti odgovore s kojima se slažete. No, s druge strane, ne bi bilo zgorega obrisati svoje odgovore i ponuditi Cosmo test i vašoj novoj simpatiji pa da odmah znate koliko ste kompatibilni.

TIP 1

 • Rizik? Obožavam ga! Kao i sve situacije s neizvjesnim krajem.
 • Sve odluke uvijek donosim intuitivno, iz trbuha.
 • Moj životni moto glasi - kada ti život da limune, napravi džin tonik.
 • Frendovi bi za mene često rekli da sam neobična i znatiželjna.
 • Danas skakanje padobranom, sutra maraton. Nisam tip za ležanje na kauču. Izdržljiva sam kao mazga.
 • Kreativna sam i stalno u potrazi za novim idejama.

TIP 2

 • Tko sa mnom putuje – siguran je jer apsolutno sve isplaniram do detalja.
 • Pri donošenju odluka uvijek pravim popise za i protiv.
 • Pravila dosadna? Ma ne, obožavam ih jer su jako korisna.
 • Voljela bih imati vlastitu gajbu i osjećati se potpuno sigurno.
 • Ujutro žitarice, navečer joga. Rituali su mi jako važni.
 • Uzbudljiv ili lojalan dečko? Uvijek bih odabrala odanog.
 • Čim dobijem zadatak, odmah ga obavim. I to savršeno!

TIP 3

 • Volim filozofirati s frendovima. Često o znanosti i kulturi.
 • VR naočale? Alexa? Samo dajte nove gadgete i tehnologije! Brzo ih skužim.
 • Snažno se borim za svoja uvjerenja. I da, status mi je jako važan.
 • Bolje se slažem s muškarcima i vodimo zanimljivije razgovore.
 • Kada kolega na sastanku puno priča bez glave i repa, lako eksplodiram.
 • Ne podnosim metafore i igre riječi. Dajte ljudi, recite sve jasno i glasno.
 • Brzo se snalazim u novim gradovima i sprijateljim s lokalcima.

TIP 4

 • Od ljubavnih problema do strahova. Čak mi se i stranci povjeravaju.
 • Na prvi pogled mogu skužiti je li netko sretan u vezi ili samo glumata.
 • Moja maštarija? Savršena, jer mogu dobro zamisliti i dobre i loše stvari.
 • Da, kamenujte me. Ponekad otplovim u mislima daleko od stvarnosti.
 • Ne volim drugima govoriti u facu da me užasno živciraju. To radije čuvam za svoje frendove koje gnjavim do besvijesti.
 • Volim sitne znakove ljubavi kao cvijeće, a često i sama iznenadim dečka.

profimedia-0212558237

OTKRIJTE TKO STE

TIP 1: AVANTURISTICA
Novo, posebno, uzbudljivo, to su sastojci koji vas pokreću. A glavni krivac za to je dopamin kojeg imate za izvoz i koji neprestano traži nove impulse. Potpuno je svejedno je li riječ o tome kamo ćete za vikend, ludom partyju ili ljubavi. Vi se palite na slobodu, a takvi ste i u ljubavi. Nije vam bed reći dečku s kojim ste tek profurali da namjeravate tri tjedna zapaliti na more i da se vidite krajem studenog. S jedne strane, to je super. Zato se i zaljubio u vas. Jer ste tako ludi, hrabri, nepredvidivi. No, s druge strane, jeste li ikada razmišljali o tome kako se on osjeća? Helen Fisher savjetuje da uzmete u obzir i njegove osjećaje i želje. Ne želite valjda da se osjeća nevažnim.
Ljubavni potencijal
Naletite li na arhitekta, zadržite ga s obje ruke i obje noge jer bi vam mogao dati savršenu ravnotežu. No ne bismo imali ništa protiv ni da se spetljate s nekim avanturistom jer će on držati korak s vama. Da, pritom mislimo i u krevetu. Eksperimentirajte da vam ne bi postalo dosadno.

TIP 2: ARHITEKTICA
7.30 džoging, 8.30 doručak, 13 telefonski poziv mami... Ako išta znate, onda je to isplanirati do savršenstva. I to ne samo za sebe, nego i sve oko vas. Da ste promućurniji, mogli biste se na tome i obogatiti. Ono što vama pruža osjećaj čiste nirvane i sigurnosti, drugima se može činiti tvrdim, nefleksibilnim, da vas baš ne nazovemo tvrdoglavima, jer činjenica je da teško mijenjate planove. Helen Fisher savjetuje puno više fleksibilnosti i kompromisa jer zašto bi vaše mišljenje bilo važnije od partnerova. Ako ste singl, uživajte! Arhitektice vole planirati i velike obitelji jer kod njih dominira serotonin, ali ponekad zaborave koliko im gode avanture.
Ljubavni potencijal
Super se slažete s diplomatima jer ste oboje odani i spremni pomagati. S druge strane, nećete pogriješiti ni ako se spetljate s arhitektom (ne pravim, naravno, nego onim u duši) jer se savršeno razumijete. A kako se suprotnosti privlače, može vam upaliti i veza s avanturistom.

TIP 3: REDATELJICA
“Za razliku od tebe, ja mislim da...” Ajde, priznajte, koliko vam je puta ta rečenica preletjela preko usana. Bez brige, niste vi krivi nego testosteron koji vas tjera u takve okršaje. Uostalom, ne samo da su vam polemike uzbudljive, nego smatrate da obogaćuju vaš intelektualni duh. Oprez! Osim što se volite izgubiti u detaljima, često gubite osjećaj za fine međuljudske nijanse. Zbog toga postoji velika opasnost da bi vas se partner zbog neprestanih prodika i malo povišenog tona mogao početi bojati. Helen Fisher savjetuje da se ponekad opustite te dopustite partneru da i on dođe do izražaja i sam donosi odluke. Iako niste osjećajni tip, razgovarajte ponekad o tome što osjećate. Tek toliko da skuži da niste savršen robot nego toplo ljudsko biće.
Ljubavni potencijal
Diplomat vas može naučiti što je empatija, a vi njega kako se nametnuti te ostvariti svoje želje i planove. Savršena kombinacija. No zaljubite li se u redatelja, pazite na to da vam veza ne završi kao u pravom kazalištu – iskre bi mogle frcati na sve strane jer ste oboje jake ličnosti.

TIP 4: DIPLOMATKINJA
Imate empatije na bacanje i kladimo se da često izgovarate rečenice kao pravi psiholog: “I, kako se sada osjećaš?” Takvi ste upravo zbog viška estrogena koji kola vašim žilama - savršena kombinacija ljubavnice i prijateljice u jednom. Možda niste toga svjesni, ali zbog toga vas partner i obožava. Problem je u tome što se toliko brinete za druge i uživljavate u njihove priče da se nekome može činiti da nemate svoje mišljenje. A istina je potpuno suprotna, jer vi i previše razmišljate o vašoj vezi. Helen Fisher savjetuje - nemojte se toliko ubijati razmišljajući o tuđim vezama do najsitnijih detalja. Znate kako se kaže, malo egoizma još nikoga nije ubilo. Frajer vam nešto prigovara i nije zadovoljan? I? Zapamtite da ne možete drugima udovoljavati 24 sata na dan.
Ljubavni potencijal
Čestitamo! Sa svima se savršeno slažete, ali najbolje se razumijete s redateljem jer oboje volite izravan pristup. Sve dok distancirani pogled na svijet ne zamijenite ravnodušnošću.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj