Tulumarili ste cijelu noć i imate podočnjake? Dolazimo vam pomoći, ne brinite!

05/07/2021

Imamo odgovore za sva pitanja za umorne oči, podočnjake i ostale popratne napasti...

Oči su pokazatelj prvih znakova stresa, umora i starenja. Jedna od dvije žene žali se na bore, 60 posto na podočnjake i znakove starenja, a 80 posto njih nije zadovoljno izgledom svojih trepavica. Što oči više stare, to su zatvorenije. Zatvorenost očiju posljedica je više faktora koji su povezani s godinama, stresom, umorom te vanjskim utjecajima – gubitkom blistavosti, elastičnosti i tona, kao i starenjem trepavica. Različiti oblici znakova starenja postaju uočljivi: smanjena krvna i limfna cirkulacija uzrokuje prodor tekućine u tkivo kapaka (podočnjaci, vrećice oko očiju, natečenost), a to dovodi do natečenosti područja oko očiju i povećava vidljivost kapilara. Zbog transparentne i nježne prirode epidermisa i dermisa kapka tamni podočnjaci i vrećice oko očiju postaju vidljivi.

Tulumarila sam cijelu noć i imam podočnjake!

Ohladite se maskom s biljnim esencijama koje imaju sposobnost drenaže – ginkgo biloba, arnika, anđelika. Držite ih u frižideru. Ubrzajte cirkulaciju ekstraktima vitamina C i arnike u kombinaciji s reflektirajućim česticama koje kamufliraju podočnjake. Neutralizirajte podočnjake korektorom koji sadrži žute pigmente koji “ubijaju” plave nijanse.

Kapci su mi ujutro natečeni!

Prvo da objasnimo zbog čega uopće dolazi do natečenosti kapaka. U ležećem položaju voda nam se nakuplja u kapcima. Rješenje? Promijenite neke navike. Lagano skidajte make up. Drugim riječima, umjesto preteških mlijeka ili ulja, upotrebljavajte vodicu ili gel koji će olakšati natečenost. Nježno njegujte lice. Oko očiju upotrebljavajte gel-kreme lagane teksture s aktivnim sastojcima za drenažu – kofein, zeleni čaj ili lavandu. Izbjegavajte spavanje u pregrijanim sobama, previše vode prije spavanja i vlagu – zatvorite vrata kupaonice. Klasik među savjetima: preko noći stavite žlicu u frižider, ujutro je prislonite na kapak, držite nekoliko sekundi, i to je to. Ohlađeni ste!

I dalje sam umorna, a želim izgledati odmoreno!

Blefirajte. Evo kako. Specijalni proizvodi za oko očiju sjajna su stvar. Riječ je o “patch” serumima koji se nanose poput flastera ispod očiju i sadrže koncentrat seruma za revitalizaciju. Neka bude svjetla ispod očiju. U tome pomažu slavni illuminatori s reflektirajućim česticama koje odbijaju svjetlo i stvaraju privid odmorene kože.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj