Zašto bi zapravo trebali biti u vezi s nekim s kim niste astrološki “kompatibilni”

18/03/2020

Zašto bi zapravo trebali biti u vezi s nekim s kim niste astrološki “kompatibilni”

Recimo da ste povukli desno na onog frajera. Recimo da je prvi spoj bio “dobar”. Uslijedio je neizbježan period internetskog uhođenja ne bi li doznali ono najbitnije za opstanak vaše veze (to bar mislite); njegov horoskopski znak. Sve to kako bi s tim informacijama skoknuli na prvu stranicu za izračunavanje vaše kompatibilnosti kad ono: “23%?!” Čestitamo, pronašli ste frajera koji je nešto upravo suprotno od vaše srodne duše. Ili možda ipak niste? Prije nego ih zauvijek blokirate u nadi da ćete vezu osuđenu na propast srezati u korijenu, isprobajte sljedeće alternative.

1. Navedite ih da pošalju poruku mami

Kako biste se doista uvjerili u vašu (ne)kompatibilnost, bitno je doći do njihovoe natalne karte, a kako biste to postigli, morate doznati točno vrijeme i mjesto njihovog rođenja. Pretpostavit ćemo da vam se ideja postavljanja takvih super intimnih pitanja potpunim strancima (a.k.a. njegovim roditeljima) baš i ne sviđa, pa zašto to jednostavno ne prepustiti njemu?

2. Obratite pažnju na obrasce

Sada kad imate pristup njegovoj natalnoj karti, vrijeme je da se bacite na proučavanje. Naime, Sunce otkriva njihove vanjske sklonosti, Mjesec upravlja njihovim emocijama, Merkur upravlja komunikacijom, Venera je povezana s ljubavlju i vrijednostima, a Mars simbolizira njihov seksualni nagon. Obratite pažnju na to u kojem je znaku svaki planet odnosno na koji se način slažu s planetima i znakovima u vašoj vlastitoj natalnoj karti. Inače, vatreni (Ovan, Lav i Strijelac) i zračni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodenjak) jesu znakovi koje smatramo kompatibilnima jedni s drugim, dok su zemljani (Bik, Djevica, Jarac) i vodeni znakovi (Rak, Škorpion, Ribe) znakovi za koje se smatra da imaju “posebnu povezanost”.

3. Prihvatite napetosti

U vašoj će natalnoj karti gotovo uvijek postojati područja koja će vrištati kompatibilnost (svaki odnos Mjeseca i Venere znak su za potpunu romantiku), ali će isto tako biti područja koja će pričati jednu potpuno drugačiju priču (Merkur i Mars, primjerice, mogu označavati sukobe). Ipak, astrologija uvijek dolazi s velikim “ALI”! Naime, postojate konflikta nužno nije negativna vijest. Napetost može pokrenuti momentum i dodatno vas potaknuti da promijenite svoju perspektivu (drugim riječima, pomaže vam riješiti svoje probleme).

4. Ono najbitnije, smirite se

Slušajte, čak i ako vaša cjelokupna slika kompatibilnosti i nije ona kojoj ste se nadali, sve će biti u redu. Naposljetku, sve ovisi o tome koliko ste jako spremni istegnuti svoj mišić za empatiju. Ne očajavajte. I najdetaljnija analiza natalnih karti neće u potpunosti objasniti kompleksnost ljudskog uma. Naposljetku, astrologija nije ništa bez suosjećanja, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj