Izvanredne vijesti: Želimo znati sve o oracle kartama

29/04/2020

Poput tarota, ali jednostavnije.

Ispravit ćemo se odmah na početku: ne, tarot karte nisu komplicirane, ali dolaze s brdo pravila. Naime, svaki špil sastoji se od 78 karatam, a da biste s njima doista dobro baratali, potrebno je dobro poznavati svaku od njih odnosno što svaka od njih simbolizira, a onda, na temelju toga, spretno interpretirati njihovu kombinaciju. Pa, kada to tako kažemo, čini se da one doista i *jesu* komplicirane, a kad vam to kaže netko tko se tarotom bavi profesionalno, ne treba nam previše kako bismo se i sami složili s time.

Upravo zbog toga, oko nam je zapelo za neke druge Insta-primamljive kartice koje dolaze u različitim temama i bojama, a poznate su kao oracle karte. Riječ je o kartama koje, iako podsjećaju na tarot, dolaze s mnogo manjim popisom pravila, a stvorene su da njime mogu baratati čak i oni najneiskusniji.

U špilu oracle karata, svaka dolazi s porukom i slikom koja ju simbolizira, ali i vodičem koji će vam dodatno pojasniti sve nejasnoće. Ono što je najbolje je da je jedino stvarno pravilo ovih karata to da ih možemo koristiti bez gotovo ikakvih pravila, a kako ih točno koristiti sročili smo u samo šest jednostavnih koraka...

PRVI KORAK

Postavite svoje pitanje. Budite specifični. Dat ćemo vam primjer: “Kako da ostvarim onaj veliki projekt u kojemu već tjednima sanjam?”

DRUGI KORAK

Promiješajte karte. Na taj ćete način kroz karte protrljati svoje ruke, a s njima i energiju. Zatim ih raspršite po podu na bilo koju stranu (nema pravila, sjećate se?).

TREĆI KORAK

Odaberite jednu kartu. Prije nego se dobro upoznate sa svim kartama, držite se čitanja uz pomoć samo jedne. Naprimjer, odabrana karta nosi sličicu plamena (Zapamtite: Oracle karte dolaze u različitim temama što znači da će i sličice ovisno o špilu biti različite).

ČETVRTI KORAK

Potražite njezino značenje. Ako je s vašim špilom došao i vodič, potražite pojašnjenje karte koju držite u ruci (“Aha, ta vatra simbolizira prikupljanje hrabrosti potrebno za početak spomenutog projekta? Slušam…). Zapišite svoje pitanje na komad papira i okružite ga ključnim riječima s karte koju ste odabrali. Što razabirete iz oblaka novostečenog znanja? Kako se te ideje mogu prenijeti na vašu trenutnu situaciju? Pokušajte doći do zaključka.

PETI KORAK

Pustite da odstoji. Vaša čitanja ponekad na prvu neće imati previše smisla. Vratite se za dan ili dva nakon što vaša podsvijest učini nešto više i možda vas potakne na razmišljanje o tome kako je plamen zapravo poruka da biste svoje stare navike trebali zapaliti kako biste slobodno napredovali u svojoj karijeri. Naposljetku, sve je u praksi - što više ovo budete činili, lakše ćete i brže izoštravati svoju vizualnu intuiciju koja će vam pomoći da doista vidite priču u slikama koje vam se nude. Poput kristalne kugle, ali još malo više kul.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj