“Dala sam astrologinji da mjesec dana upravlja mojim životom”

31/01/2020

Susan Miller stvari je uzela u svoje ruke i u trenutku mi život okrenula naglavačke

Siječanj je počeo otkazom. Samo dva dana kasnije države me tužila zato što sam porez platila u pogrešnoj godini. Moj roman u nastanku koji već nekoliko godina stoji na “još malo pa gotovo” očito je planirao na tome ostati zauvijek. Moja nećakinja, koja mi je odlučila preoteti korisnički račun na Tinderu i pretvarati se da sam ja, u jednom je danu postigla više uspjeha nego ja u protekloj godini. Ukratko, 2019. vrlo rano činila se kao godina koju ću rado htjeti zaboraviti. Vjeruj mi, pokušala sam sve kako bih popravila situaciju: meditirala sam, prežderavala se, vježbala jogu i plivanje, katatonično sjedila uz tri sezone “Zakona braće”, a da bih bila potpuno sigurna da doista radim sve što mogu, u jednom sam trenutku čak spavala s kristalima (citrinom i malahitom za iscjeljenje i pozitivne promjene) pod jastukom. Rezultat? Nula bodova. Štoviše, osjećala sam se iscrpljeno od silnih pokušaja samopoboljšanja. Je li moguće da u današnjem svijetu ne postoji nitko tko bi taj posao mogao obaviti umjesto tebe? Oh, pa da, postoji - astrologija. Sljedećih 30 dana odlučila sam pratiti svoj horoskop i kad kažem pratiti, onda to stvarno mislim. Mjesec koji je slijedio bio je onaj u kojemu će mojim životom upravljati svemir.

Kako bih doista bila sigurna da sve radim kako treba, obratila sam se osobi koja je vrlo vjerojatno najpoznatija astrologinja na svijetu - Susan Miller sa stranice Astrology Zone. Neke od njezinih vjernih obožavateljica su i Emma Roberts, Jennifer Aniston te Katy Perry, a čak 1,3 milijuna čitatelja posjećuje njezinu stranicu svaki mjesec kako bi proučili iznimno detaljne horoskope. Je li postojala ijedna bolja osoba za moj projekt? Naravno da nije.
Kada sam vijest odlučila podijeliti s frendicom na piću, istog je trenutka spustila čašu na stol i udarila me po ruci: “Prestani”, rekla je te dodala: “Ne možeš.”
Naime, nešto nisam spomenula u vezi s horoskopom Susan Miller - ponekad su doista zastrašujući, i to u stilu zloslutnih upozorenja povezanih sa zdravljem roditelja.
“Znaš, i ja mogu biti hrabra”, rekla sam Katie. “Ma ne možeš biti toliko hrabra”, odgovorila je u trenutku.


Unatoč našem razgovoru, e-mail koji sam napisala Susan Miller već je bio poslan. Prvo što mi je odgovorila bilo je da će mi pomoći, a drugo - da je moja pretpostavka potpuno pogrešna.
“Astrolozi rade na planovima koji sežu mnogo dalje od mjesec dana, prije nekoliko mjeseci, čak i godina”, objasnila mi je tonom koji je zvučao poput glamurozne prodike koju dobiješ od mame kad propustiš obrisati prašinu sa svijećnjaka. “Šest bi mjeseci imalo puno više smisla.” Uzevši to u obzir, odlučila sam početi polako i vidjeti što će se dogoditi. Neki zadaci bili su jednostavniji od drugih. Jedan od mojih dnevnih horoskopa na njezinoj aplikaciji Astrology Zone savjetovao mi je da se “fokusiram na odmor i povlačenje” - čega sam se pridržavala svim srcem (i grickalicama). Onda se dogodio dan u kojemu sam mogla očekivati “dobrodušnost i suosjećanje” od prijatelja, nakon čega sam preventivno kontaktirala one najbliže kako bih im dala do znanja koliko sam zahvalna na njihovoj pomoći. (Moj je potez definitivno potaknuo dobrodušnost i suosjećanje, ali nisam se osjećala kao da sam varala. Zato Astrologija - 1, a što je god suprotnog od toga - 0.

Dala sam astrologinji da mjesec dana upravlja mojim životom 3
Nakon dva tjedna naučila sam da je vrijeme za “fokusiranje na financije”. Poslušno sam se posvetila organizaciji uplata za sav dospjeli porez koji me još čekao, a zatim sam pregledala sve ostale uplate kako bih napokon obustavila sva automatska plaćanja nečega što već godinama ne koristim.

Sljedeće s čime sam se suočila bilo je nešto što je Miller opisala kao “zlatna prilika za prilagodbu poslovnih pothvata”, što me navelo na to da malo osvježim Etsy korisnički račun na kojemu sam prodavala stare slike i kućanske potrepštine. (Spoiler: bio je to najuspješniji mjesec ikad.) Miller se ponudila interpretirati moju natalnu kartu. Neću lagati, to je čitanje bila kombinacija apsolutne magije, čitanja misli i terapije - toliko točno da sam na trenutak zaboravila da sam za nju potpuna strankinja.


Naime, ako pitate Miller, svoju obitelj volim gotovo jednako koliko i putovanja - malo je reći da je to točno jer sam dosad proputovala 70 zemalja, ali nikad bez onog nečega što me baš svaki put vuklo kući. Je li se mom tati sreća okrenula u njegovu korist? Da! (Iako je to neka druga priča.) Jesam li ikad imala zdravstvenih problema “koji uključuju moju štitnjaču”? DA. (Znam da su problemi sa štitnjačom česti, ali to je dominantan medicinski problem u mom životu. Slobodno se obrati mom kirurgu!) Osim moje prošlosti, doznala sam uzbudljive vijesti o tome kako mogu očekivati udaju za muškarca koji je “stara duša” i kojeg ću ubrzo upoznati.
Jedan od posljednjih horoskopa na mom putovanju rekao je sljedeće: “Oživljavaš na mnogo uzbudljivih načina.” Jednom riječju: Da! (Ponovno!) Bio je to mjesec koji me naveo da posvetim pozornost svim aspektima svoga života - dakle, svim temama svih 12 astroloških kuća uključujući ljubav, obitelj, brigu o sebi… Sve ono što je dotad bilo zaključano daleko od mene kako bih se mogla fokusirati na posao, posao i samo posao.


Neću lagati, svakodnevno se pridržavati detaljnih uputa nije bio lak zadatak pa sada razumijem zašto si ne bih trebala zadavati kratkoročne ciljeve. Umjesto toga, sada osobni napredak provjeravam jednom mjesečno.

I da, doista sam upoznala nekoga, točnije, nekoliko njih. Ništa te ne tjera van iz stana više od toga kad ti slavna astrologinja kaže da ćeš uskoro upoznati svoju srodnu dušu.
Što sam naučila? Dobre stvari se događaju onima koji se trude. I da, to nije ništa novo, ali to lako zaboravljamo. U međuvremenu uvijek možeš odgledati još koju epizodu “Zakona braće”.

limunada

ŠTO BI TVOJ ZNAK TREBAO PITI?

(...jer nema ništa loše u tome da vašu cugu ponekad biraju zvijezde:)

OVAN Pikantna Margarita: Ništa te ne opisuje bolje od ljutih papričica sa zrnom soli.

BIK Hot Toddy: Toplo i opuštajuće. Ova ljekovita mješavina viskija savršena je za tvoje fensi navike.

BLIZANCI Mimoza: “Kako to misliš, 11 ujutro nije vrijeme za alkohol?”

RAK Sex on the Beach: Rakovi = plaža = seks na plaži… žališ li se?

LAV Cosmopolitan: Jedino piće za sve horoskopske Carrie Bradshaw.

DJEVICA Mint Julep: Voliš stvari koje su jednostavne i dobre (poput dobrog viskija i svježe mente).

VAGA French 75: Ovo pjenušavo piće od gina i šampanjca stvoreno je za uravnotežene kraljice poput tebe.

ŠKORPION Dark ‘n’ Stormy: Ova mutna mješavina ruma i piva šapuće tvojoj misterioznoj, očaravajućoj duši.

STRIJELAC Mai Tai: Skačeš na svaku ideju o putovanju pa ti i priliči da piješ avanturu u čaši.

JARAC Old-fashioned: Kralj koktela za kraljicu svih ostalih.

VODENJAK Long Island Iced Tea: Nije za one slabe na alkohol, ali budi tvoju ekscentričnost kao nijedan drugi.

RIBE Mojito: Omiljeno osvježenje za druženja uz bazen ili spontane duhovne obnove.

Tekst: Diane Vadino, Aliza Kelly

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj