Astrologija mi je upravo dopustila da budem još zločestija

28/04/2020

*zločesto se smije*

Svakim danom pronalazim nešto čime nanovo iznenađujem samu sebe. Primjerice, onda kad svoje nove AirPodsice zaboravim u džepu traperica koje sada plivaju u perilici za rublje. Ponekad je to onda kad svoju kavu začinim kurkumom umjesto cimetom. Ipak, oduvijek sam pretpostavljala kako je biti hodajuća katastrofa jednostavno dio moje neodoljive osobnosti.

Naime, većinu svog odraslog života vjerovala sam kako u mom podznaku leži žestoka Lavica. To je barem bio onaj rezultat kojeg sam dobila kad sam u internetski kalkulator ukucala svoje izmišljeno vrijeme rođenja točno u ponoć.(Vjerujte mi, da sam znala da će se podaci o mom rođenju izgubiti u silnoj papirologiji koja je bila potrebna za moje posvajanje, potrudila bih se pogledati na sat prilikom izlaska iz maternice).

Razlog zbog kojega nisam postavljala previše pitanja bio je taj što je cijela priča s Lavom u potpunosti imala smisla. Iako ponosno nosim znak misterioznog Škorpiona, ekstrovert sam tamo gdje okolina to traži, doista mi je stalo do moje kose i na apsolutno se sve načine poistovjećujem s J.Lo.

Sviđalo mi se to. Bila sam sretna, ali i u krivu. Nakon mjeseci potrage, konačno sam otkrila svoje stvarno vrijeme rođenja, a s njime i moj pravi podznak - Ovan. Vjerovali ili ne, ta me vijest užasavala. Prema riječima moje astrologinje (da, imam svoju astrologinju), moj je Sunčev znak Škorpion, a Mjesečev Ovan - kombinacija koja je već odavno osigurala moju ubojitu osobnost.

Primjerice, imam naviku ne dijeliti svoje osjećaje sve do trenutka u kojemu ih izbacim u obliku eksplozivnih izljeva emocija. Dodamo li u tu smjesu i Ovna kao podznak, dobivamo totalni raspad sistema. Prema mojem novostečenom znanju, osobe poput mene žive u stanju neprestane napetosti i vrlo su strogi prema sebi. Osim toga, ljudi nas smatraju izrazito neugodnima u trenutku kad stvar odlučimo preuzeti u svoje ruke.

Tamo gdje me Lav tjerao da dodatno napuhujem svoj ego, Ovan me izaziva da budem hrabra. Drugim riječima, umjesto da se skrivam od svojeg nabijenog intenziteta, počela sam ga prihvaćati u svom svojem sjaju. Svojim sam prijateljima rekla što zapravo mislim o njima, pisala i po nekoliko poruka kad nisam dobivala odgovore, a svoju sam energiju zaštitila tako što sam postavila granice i pronašla vrijeme samo za sebe.

Zovite me kako god hoćete, ali od sada pa nadalje dobivam sve tražene odgovore i zbog toga se nikome neću ispričavati. Možete se kladiti i u to da ću od sada pa nadalje doista pratiti svoj unutarnji osjećaj, a svoju osobnost ponosno obgrliti rukama i nogama. Ipak, ne obećajem da se poplava u mojim AirPodsicama pa ni kurkuma u kavi neće ponoviti. Čini se da sam sve to (i još malo više) samo ja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj