Astrologija ima objašnjenje za svaki milenijalski stereotip koji ste ikada čuli

04/09/2020

Zapravo, proslijedite ovo svojem tati, a onda uživajte u svom tostu s avokadom.

Astrologija je zbog Milenijalaca ponovno cool. I da, definitivno postoji i astrološko objašnjenje za ovu opsesiju. Glavni krivac? Uran: planet revolucije i inovacije koji je između 1081. i 1988. prelazio preko Srijelca. Drugim riječima, svi (čitajte: milenijalci) koji su se rodili tijekom tih prekrasnih godina od malih su nogu pogurani da razmišljaju izvan okvira tradicionalnog i preispituju uglavnom sve. Osim toga, osobe (čitajte: još malo milenijalaca) rođene između 1988. i 1995. instinktivno izazivaju tradiciju ponovno zahvaljujući Uranu koji je u tom razdoblju plovio preko Jarca.

Poput dobrog starog Urana, Neptun i Pluton veći niz godina provode u istom znaku, pritom definirajući čitave generacije (zbog čega ih nazivamo i “generacijski planeti”), uključujući i našu. Naime, zbog ove smo trojke odrasli s određenim odlikama koje danas uvelike definiraju naš ugled. Znate o čemu pričamu: generacija smo koja je opsjednuta selfijima i zobenom kašom koja živi na svim nijansama zelenog čaja i previše smo zaposleni proučavanjem sastojaka u svojem sendviču kako bi imali vremena pronaći “pravi posao”. Ako vam ovo nije dovoljno razloga zašto je sve ono što je boomeru “iznimno nerealno” nama zapravo savršen bijeg iz onog tradicionalnog, ali i zašto smo uopće toliko napadani nizom stereotipa (btw, nepristojno), nastavite čitati.

UKRATKO, OVO SMO MI(LENIJALCI)

“Milenijalci su zaljubljeni u sebe.”

ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE: Pluton, planet transformacije, 1984. pa sve do 1995. godine nalazio se u Škorpionu potičuči naše najdublje želje za samopoboljšanjem, zbog čega se ponekad možda čini kako smo *ahem* egocentrični.

“Milenijalci ne mogu raditi normalan posao.”

ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE: Neptun, planet snova, nalazio se u Jarcu, znaku opsjednutom poslom, od 1984. pa sve do 1998. godine šapčući nam da se ne zadržavamo na onom radnom mjestu na kojemu nam nije dobro. S druge strane, ljudi lako zaboravljaju koliko smo zbog toga postali inventivni!

“Milenijalci obožavaju uništavati industrije.”

ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE: Sjećate se Urana, disruptora? Sjećate se kako je on onda bio u Jarcu, znaku opsjednutom strukturom? Pa, izračunajte sami.

“Milenijalci ne prestaju buljiti u mobitel.”

ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE: Još jedna stavka na kojoj možemo zahvaliti Uranu, planetu zaljubljenom u tehnologiju koji se u to vrijeme nalazio u Strijelcu, znaku koji obožava globalnu povezanost. Priznajemo, opsjednuti smo buljenjem u ekran. Odjednom TikTok-anje u 4 ujutro ima toliko smisla.

“Milenijalci su uvijek umorni.”

ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE: Pluton, vladar podzemlja, većinu se našeg djetinjstva nalazio u Škorpionu, znaku smrti i ponovnog rođenja. Sjećate se one emo faze koja, čiini se, baš nikoga nije zaobišla u srednjoj školi? Pa… da.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj