Cosmo naslovnica o kojoj svi pričaju

31/08/2018

Ryann Maegen Hoven, plus size manekenka poznata kao Tess Holliday, krasi naslovnicu listopadskog broja britanskog Cosmopolitana koja je, čim je stigla na kioske, uzburkala javnost

Manekenka Tess Holliday sve je što modna industrija treba, iako ne odgovara (metaforički i doslovno) uskom standardu ljepote koje je naše društvo postavilo. No, ona je uzor svima koji se osjećaju isključenima iz društva zbog svog izgleda a prije svega, ona je bolno iskrena o svemu. Tako je u intervjuu za listopadski broj britanskog Cosmopolitana iskreno progovorila o brojnim temema, od mentalnih bolesti do negativnih komentara koje i danas doživljava zbog viška kilograma.

Na društvenim mrežama Tess ima 1,6 milijuna sljedbenika, a svojevrsni pokret kojim promovira svoje stavove ostvarila je i hashtagom #EffYourBeautyStandards koji je do sada korišten više od 3,2 milijuna puta - što nikada nije mogla ni sanjati. Ova hrabra majka dvoje djece, među inim, priznaje i kako nikada nije bila teška kao sada, no da njezina borba protiv hejtera ne prestaje, prvenstveno zbog mnogih žena koje nisu imale priliku uspjeti u modnom svijetu kao ona ili primjerice Ashley Graham.

Pojavljivanje na naslovnici Cosmopolitana sasvim je sigurno jedan od najvećih uspjeha hrabre plus size manekenke, a debate koje je ovaj cover izazvao još jednom dokazuju kako 'borba' plus size manekenki ne prestaje te da je ova naslovnica baš ono što svima nama treba!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj