Poklanjamo tri knjige "Zašto ljubav boli"

27/02/2013

Odgovorite nam u nekoliko rečenica zašto ljubav boli, a mi ćemo vas nagraditi s tri knjige Eve Illouz "Zašto ljubav boli"

s

Zbog nje su pisali sonete, pjevali ispod prozora, zavijali na mlad mjesec, podnosili da ih se naziva poremećenim luđacima, ostajali kod kuće, ležali na kuču, plakali prijateljima, poznatima i nepoznatima, pisali knjige, kumili, molili...

Ok, shvatili ste, riječ je o najljepšem, najuzvišenijem, a ujedno i najbolnijem i najrazornijem od svih osjećaja - ljubavi, na kojoj smo mi u Cosmu magistrirali. Pa ipak, koliko god smo toga proživjeli, još nas muči to pitanje - može li se malo više uživati, a mrvicu manje patiti.

Isto pitanje je mučilo i sociologinju Evu Illouz koja se dala u veliku potragu i pokušala na ljubav gledati objektivno kao na "robu" koja cirkulira različitim društvenim uređenjima. Da, svi ludo zaljubljeni su ušli u ovu knjigu - od slavnog Werthera, zanesenih trubadura, nesretnih junakinja Jane Austen, Bridget Jones te biblije disfunkcionalnih veza cura iz "Seksa i grada".

Želite ovu sjajnu knjigu? Napišite nam zašto po vašoj teoriji ljubav boli. Zahvalni smo vam na svakom odgovoru jer zajedno smo pametnije i sretnije. Vaše odgovore primamo na adresi cosmopolitan@cosmopolitan.hr, a igra traje do 17. ožujka

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj