Osvojite Valentinovski set za nju i njega

03/02/2014

Ako nas redovno pratite, onda ste nedavno imali priliku saznati neke vrlo fascinatne činjenice o ljubljenju i poljupcima, i to zahvaljujući lansiranju novog Avon Absolute ruža za usne. Nastavljamo s pričom o povijesti ruža za usne jer znanje se uvijek isplati: ZAIGRAJTE KVIZ na kraju priče i 5 najsretnijih kvizomana dobit će predivan poklon set iz Avona - VALENTINOVSKI SET za nju i njega!

*

Povijest ruža za usne iliti oduvijek smo

htjele senzualne usne

 

POČECI ŠMINKANJA

Prvi počeci šminkanja bilježe se još u drevnoj Mezopotamiji i Egiptu. Pošto se crvena boja nekada dobivala iz morskih trava, joda i broma, njena upotreba tada je drastično utjecala i na živote žena, rezultirajući uglavnom ozbiljnim bolestima. Legenda kaže da se Kleopatrin ruž za usne dobivao od zgnječenih crvenih insekata. Iako zvuči nevjerojatno, oni se često i danas koriste za bojenje nekih sastojaka u različitim industrijama.

Bojenje usana značajno je dobilo na popularnosti u 16. stoljeću. U zlatno doba kraljice Elizabete moderno je bilo šminkati usne grimizno crvenom bojom, a na lice stavljati bijeli puder poput krede. Nošenje ruža za usne nije bilo dozvoljeno svim ženama, samo onima iz visokog sloja.

Godine 1770. engleski parlament je donio zakon o braku u kojem stoji da se brak ne priznaje ukoliko je dokazano da je mlada nosila šminku ili ruž prije vjenčanja. Smatrano je da je šminka bila sredstvo zavođenja koje su koristile vještice. Vjerujemo danas uopće ne bi bilo vjenčanja da je isti zakon na snazi...

PRVI KOMERCIJALNI RUŽ ZA USNE
Prvi komercijalni ruž za usne je lansiran u Parizu krajem 19. stoljeća. Bio je proizveden od masti jelena, ricinusovog ulja i pčelinjeg voska. Neizbježno, ovo je značilo kraj ruževima za usne koji su se pravili kod kuće. Novi ruž za usne bio je umotan u svilu, papir ili se čuvao u malim posudama odakle se nanosio četkicom.

Godine 1915. Maurice Levyjev pronalazak cilindrične metalne tubice započeo je novu eru ruževa za usne. U početku je mala tuba imala kliznu polugu koja je ruž istiskivala prema gore, ali ubrzo je zamijenjena rotirajućom kakvu danas poznajemo. 

Nakon stoljeća plivanja nasuprot plime, ruž za usne je konačno osigurao svoje mjesto u životima i torbama žena svijeta. Tijekom 50-tih godina prošlog stoljeća, na vrhuncu slave Marilyn Monroe, jarko crvene usne postale su nezaobilazan trend.

Danas je ruž za usne neizostavan u torbici svake žene. Znate li da se u svijetu svake sekunde proda 4 Avonova ruža za usne? Koliko je to boja, nijansi, senzualnosti na usnama, neodoljivih poljubaca...

Ascent gel za tuširanje i Avon Exploration parfem za njega:

yy

Hidrokolor Absolute ruž za usne i Gabriel ogrlica za nju:

yy

Pa da vidimo vaše znanje... 3, 2, 1, kreni!

 

* Sudjelovanjem u ovom kvizu odobravate Cosmopolitanu da vaše kontakt podatke podijeli s Avonom bez obaveze za naknadom. Avon potvrđuje korištenje vaših podataka isključivo u promotivne svrhe brenda. Vaše odgovore čekamo do 13. veljače.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj