Osvojite komplet knjiga o Bridget Jones

23/02/2015

Lumen izdavaštvo organizira nagradni natječaj u kojem čitateljice do 25. veljače mogu opisati svoj “Bridget trenutak”, događaj kad su nalikovali omiljenoj junakinji chick lit literature, a mi u Cosmu tražimo od vas selfie kakav bi snimila Bridget Jones, a za uzvrat poklanjamo jedan komplet knjiga Helen Fielding

A što kad se 60. rođendan tvoje prijateljice poklopi s 30. rođendanom tvoga dečka? Ima li što loše u tome da lažeš o godinama tipu s kojim se družiš preko interneta? Ako spavaš s nekim poslije dva izlaska i šest tjedana slanja SMS-ova, je li to isto kao i udaja poslije dva susreta i šest mjeseci pisanja pisama u vrijeme Jane Austen?

Pitanja koja muče najpopularniju književnu usamljenicu Bridget Jones možda si postavlja i spisateljica Helen Fielding koja je ovih dana (19. veljače) proslavila rođendan.

Nakon prekida dugogodišnje veze s Kevinom Curranom, producentom Simpsona, s kojim ima dvoje djece, Fielding je iz prve ruke spoznala kako izgleda samohrano majčinstvo i potraga za novim partnerom u sredovječnoj dobi, o čemu piše u posljednjoj knjizi Bridget Jones: Luda za njim.

Rođendan Helen Fielding, bivše novinarke koja je stekla svjetsku slavu romanima o duhovitoj junakinji opsjednutoj kalorijama, muškarcima i karijerom, potaknuo je izdavačku kuću Lumen da veljaču proglasi mjesecom Bridget Jones, a ne samo mjesecom ljubavi. Do kraja veljače organizirali su niz zbivanja povezanih s Bridget, Helen, chick lit literaturom, ljubavlju i raznim drugim temama.

Za početak, organizirali su nagradni natječaj u kojem čitateljice do 25. veljače mogu opisati svoj "Bridget trenutak", događaj kad su se osjećali najviše slično ili blisko zbunjenoj i nespretnoj Bridget Jones. Nagradit će pet opisa: tri dobitnice imaju priliku osvojiti po jednu knjigu iz serije, drugoplasirana može očekivati cijeli komplet, a glavna nagrada, za najuvjerljiviji “Bridget trenutak”, bit će romantična večera.

Čitateljice mogu opisati svoj “Bridget trenutak” na Lumenovu blogu, na Facebook profilu ili preko e-maila. Ako im je preteško pisati kad su se i zašto osjećali kao Bridget Jones, mogu poslati i fotografiju ili crtež – i možda osvoje jednu od nagrada.

Najbolji radovi bit će predstavljeni na tribini “Što žene čitaju?”, koja će se održati 26. veljače u 18:00 sati u knjižari Arkadija na Jelačićevu trgu. Na tribini sudjeluju Maša Grdešić, Aleksandra Orlić, Mihaela-Marija Perković i Milena Benini.

Odakle izvire potreba da se odredi, a time i getoizira ženska književnost? Zašto nikad ne čujemo razgovore o muškoj književnosti i muškom pismu? Je li chick noir nasljednik chick lita? Posrijedi su samo neka od pitanja na koja će kompetentno odgovoriti Lumenove gošće.

Dotad, u rođendanskom tjednu, od 19. do 26. veljače,  svaki kupac jedne od knjiga Helen Fielding (Dnevnik Bridget Jones, Bridget Jones – Na rubu pameti i Bridget Jones – Luda za njim) dobiva Lumen rokovnik i uživa u drugim pogodnostima u svim knjižarama Školske knjige.  

Nagradna igra:

Pošaljite nam selfie kakav bi snimila Bridget Jones, a vlasnicu najbolje fotke nagrađujemo kompletom knjiga Helen Fielding (Dnevnik Bridget JonesBridget Jones – Na rubu pameti i Bridget Jones – Luda za njim). Vaše mejlove čekamo do 1. ožujka 2015.

Cosmopolitan.hr

Polja označena zvjezdicom * su obavezna.

Novo

Komentiraj