Najljepše rečenice iz ljubavnih romana

21/02/2013

...po izboru Cosmo čitateljica. Inspirirajte se i saznajte tko je osvojio bon/vaučer od 50 kn za Planet 9 e-čitač

d

 

ALMA (dobitnica poklon bona): "Nisam ništa posebno, to znam sigurno. Običan sam čovjek sa običnim mislima, vodim običan život. Nisu mi podigli spomenik i ime će mi uskoro biti zaboravljeno, ali sam volio nekog svim svojim srcem i dušom, a to je meni oduvijek bilo dovoljno." Nicolas Sparks, "Zima za dvoje"

BORIS: "I have crossed oceans of time to find you...". Bram Stoker, Dracula

AMALIJA: ˝Ljubav mora doći odjednom, s grmljavinom i sijevanjem, kao nebeski orkan koji se obruši na čovječji život, uzdrma ga, kida volju, kao lišće i odnosi cijelo srce u ponor... Gustave Flaubert, "Madame Bovary"

GRACIJELA:  "Prema jednoj legendi postoji ptica koja pjeva samo jednom u svom životu, ljepše nego bilo koji drugi stvor na ovoj Zemlji. Od trenutka kad napusti svoje gnijezdo ta ptica traži trnovito drvo, i nema mira dok ga ne nađe. Uvuče se među njegove divlje isprepletene grane i, pjevajući, nabode svoje tijelo na najduži, najoštriji trn. Dok umire, njen bol prerasta u pjesmu daleko ljepšu od pjesme slavuja ili ševe. Cijena te predivne pjesme je život, ali čitav svijet zastaje da sluša, a Bog na nebu se osmjehuje. Jer ono najbolje što postoji može se dobiti samo po cijenu velike boli...ili bar tako kaže legenda!"

, "Ptice umiru pjevajući", Collen McCullough

MARIJA: Da sve nestane, a on ostane, nastavila bih postojati, a da sve bude, a on ne, svemir bi se pretvorio u silna neznanca" (Emily Bronte, "Orkanski visovi")

MARIJA: 'I sjedit ću pored tebe tako dugo dok budeš ostala na ovoj rijeci. Ako odeš spavati, spavat ću pored tvojih vrata. Ako otputuješ, slijedit ću tvoj trag. Sve dok mi ne kažeš odlazi. Onda ću otići. Ali ću te svejedno voljeti dok živim.''

Paulo Coelho - "Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala"


Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj