Hygge je hit knjiga koju žele baš svi, a mi za vas imamo tri!

09/01/2017

Ne morate biti Danac da biste znali što je hygge, uživali u tom osjećaju, a ni kako biste osvojili svoj primjerak.

Jeste li čuli za hygge? Čak i ako je vaš odgovor negativan, zasigurno ima momenata koje možete svrstati u tu kategoriju i koji su daleko od negativnog. Možda baš sada uživate u novim vunenim čarapama, pijete topli čaj ili se mazite u zagrljaju svog dragog. Sve su to trenuci kojih se prisjećamo s osmijehom na licu, a možemo ih svrstati kao „hygge“.

Hygge je osjećaj pripadnosti i topline, trenutak ugode i zadovoljstva.

Svi mi prepoznajemo univerzalne teme koje su temelji hygge: pripadnost, povjerenje, povezanost, zajednicu, zajedništvo, bliskost, sigurnost, dom, zadovoljstvo, autentičnost, prisutnost i ljubav. Ova vas knjiga poziva da malo-pomalo mijenjate svoje postupke i poimanje života kako biste svaki dan osjećali hygge. Hygge izvire iz društva usredotočenog na ljude, a ne na stvari. Povezana je s jezikom ljubavi i idejom da pravo bogatstvo nije ono što možemo gomilati, nego ono što dijelimo.

Za mnoge od nas životne vrijednosti su težak rad, mjerljiva postignuća i bogatstvo, a nerijetko propuštamo odvojiti malo vremena kako bismo njegovali svoje odnose i jačali društvene veze. Pogrešno vjerujemo da nam sigurnost pružaju materijalne stvari, a ne ljudi.

g

Pa, neka vaša sljedeća knjiga bude ona koja će vas učiti o onim pozitivnim, malim stvarima koje nam s lakoćom tjeraju osmijeh na lice.

Baš smo se zato pobrinuli da i naša nagradna igra bude u potpunosti ispunjena pozitivom. Za vas imamo tri primjerka super popularne knjige, a sve što tražimo od vas je sljedeće:

Opišite nam svoje omiljeno sjećanje, trenutak ili uspomenu kojoj se vraćate svakog puta kad svoje misli želite preusmjeriti na nešto pozitivno i odvratiti se od negativnih osjećaja, a one najpozitivnije nagradit ćemo jednim primjerkom knjige „Hygge“ autorice Louise Thomsen Brits.

Ostanite nam pozitivni!

Cosmopolitan.hr

Polja označena zvjezdicom * su obavezna.

Novo

Komentiraj