Znate da je ljeto dobro kad...

01/07/2021

13 stvari po kojima ćete znati da ovo ljeto ipak nije bilo tako loše (preporukama Nacionalnog stožera uprkos)...

1. ...nema neke bitne razlike između vaša zadnja četiri (duga) vikenda i stihova pjesama Hladnog piva.

2. ...vaš je šef zbunjen ljetnim radnim vremenom, naročito u doba korone. To može značiti da možete ranije kući petkom i kasniti na posao ponedjeljkom, ili raditi samo od kuće. Da skratimo: niste bili na poslu još od ožujka.

3. ...ne sjećate se kad ste posljednji puta razmišljali o politici. Jednom ste rekli da ćete se odseliti u Irsku pobijede li na izborima... čekajte, čekajte, kako se uopće ta stranka zvala? 

4. ...liječnik utvrdi da je ona čudna dekoloracija na vašoj stražnjici u stvari ozljeda od mreže za spavanje. Ne brinite, dobit ćete bolovanje - pa u Hrvatskoj smo.

5. ...ne sjećate se kad ste zadnji puta piškili u zahodu.

6. ...zažalite da ste pristali otići u narodnjački klub na cajke - jer neke stvari koje se tamo čuju i vide jednostavno ne možete izbrisati iz sjećanja. Dobra je stvar što ćete sad o tome moći pričati frendovima koji ne slušaju ništa osim Nicka Cavea.

7. ...ne sjećate se ničeg s vatrogasne zabave u Zaboku. Jer tamo niste ni bili. Bili ste na kampiranju s curkama. (Doduše, nije da je bilo manje alkohola...)

8. ...uhvatili ste loptu na prijateljskoj utakmici hrvatske nogometne repke, i to na gostovanju. I nema veze što su baš tada poletjele baklje u teren. I nema veze što ste sprječili da lopta pogodi komada do vas, ni što vas je on poljubio za to i što su sve zabilježile kamere. Ali ima veze što je to u prijenosu vidio vaš bivši, dok je doma gledao utakmicu. U samoizolaciji.

9. ...niste postali na Instagram svoje stope u pijesku. Zapravo, niste postali ništa. Toliko ste se zabavljali da ste zaboravili fotkama podsjećati neznance na mrežama da se zabavljate.

10. ...kažete svom dečku: "Ovo je iznenađenje, pojma nisam imala da se u Makarskoj na gradskoj plaži može kupati bez kupaćih!" I on povjeruje!

11. ...otkažete vikend s curama i ostanete kod kuće pogledati sve sezone Peaky Blindersa. (Nacionalni stožer bi vam rekao da vam je to najbolja ljetna odluka.)

12. ...napravite bar jednu stvar zbog koje vam policajac kaže: "Priveo bih vas, ali ne znam je li to što ste napravili kažnjivo ili jednostavno odvratno. Ne znam kako to uopće provesti kroz papire... Ajde, brišite da vas ne vidim."

13. ...veselite se sljedećoj veljači, već samo zbog izraza lica kad vaš računovođa baci oko na ljetne račune koje ćete priložiti za povrat poreza.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj