Zašto partijanje prestaje biti zabavno kada party završi?

05/05/2017

Planirate party vikend? Pročitajte što vas sve očekuje nakon njega i razmislite još jednom...

Slabimo imunološki sustav. Alkohol izravno snižava mogućnost borbe protiv infekcija pa je itekako moguće nakon cjelonoćnog provoda probuditi se s laganom prehladom.

Ojačajte imunološki sustav prije izlaska zdravom prehranom, pijte puno tekućine (one bezalkoholne!) i dovoljno se naspavajte!

Borimo se s nedostatkom sna. Alkohol spriječava dubok, miran san koji je vašem tijelu potreban kako bi normalno funkcioniralo. Nedostatak sna u ponedjeljak će vam donijeti umor, i nedostatak koncentracije.

Prije planiranog vikend maratona dobro se naspavajte, a popodne prije samog izlaska provedite odmarajući se. Iako neće zamijeniti dubok, kvalitetan san, vaše tijelo imat će dovoljno energije kako bi moglo normalno funkcionirati.

Povećavamo šanse za dobivanje kojeg kilograma. Kad je u pitanju zdrava prehrana i mršavljenje, alkohol neće biti niti na jednom popisu i to s razlogom. Zbog visoke količine šećera, alkohol uvelike utječe na dobitak kilograma, a računajte i na lošu procjenu pod utjecajem, što bi moglo rezultirati konzumiranjem hrane koju biste inače izbjegavali u širokom krugu.

Nemojte si uskratiti svakodnevne obroke u nadi da ćete alkoholom nadoknaditi nedostatke. Alkohol nemojte piti na prazan želudac i izbjegnite poriv za nepotrebim grickalicama tijekom večeri.

Početak radnog tjedna nam osobito teško pada. Osim što je prvi dan radnog tjedna, što nam daje i više nego dovoljno razloga da ga ne podnosimo, neispavanost i mučnina kao posljedica ludog vikenda mogli bi vam dodatno sniziti raspoloženje.

Vratiti se u realnost nakon ludog i nezaboravnog provoda dio je...pa realnosti. Nažalost, malo toga možemo učiniti kako bi si ponedjeljak učinili manje bezbolnim, ali lošim raspoloženjem i, time, utjecanjem na vaše kolege, nećete postići mnogo.

Štetimo svojoj jetri. Ne, jedan ludi provod neće imati trajne posljedice na vašoj jetri i nećete patiti od ikakvih fizičkih bolova, no vašoj jetri potrebna je pauza od alkohola kako bi se u potpunosti mogla oporaviti, pa vam takvi izlasci ne bi trebali prijeći u naviku.

Nakon „pijanog“ vikenda, uzmite pauzu, a izlaske radije nemojte planirati dan za danom.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj