Promo

Započnite blagdane uživajući u najboljim pjenušavim mjehurićima

15/12/2021

Nema ljepšeg početka blagdanskog ugođaja do ispijanja čaše pjenušavog pića u dobrom društvu i veseloj atmosferi. Kako biste to i ostvarili naša preporuka su 4 vrhunska francuska pjenušca Luc Belaire koja osvajaju hrvatsko tržište.

Belaire Gold, elegantan cuvée Chardonnaya i Pinot Noira, osvježavajuće arome brioša, breskve i kruške nepcu pruža tropske note s laganim i suhim završetkom što ovaj pjenušac čini savršenim izborom aperitiva, ali i izvrsnim sljubljivanjem s plodovima mora, povrćem na žaru ili peradi.

Belaire Rosé: Ovaj Rosé u kultnoj crnoj boci stvorili su vinari pete i šeste generacije Belaire kuće osnovane daleke 1898. godine. Kombinacija grožđa Syrah, Grenache i Cinsault s bogatim okusom crvenog voća i elegantnim okusom jagoda i crnog ribizla. Belaire Rosé je suh i osvježavajući s nježnim mjehurićima I elegantnim, glatkim završetkom.

g

Belaire Luxe Rosé: Odlikuje ga klasičan okus, vrhunska pitkost i elegantno te upečatljivo pakiranje. Luxe Rosé oduševit će svako nepce. Arome svježe jagode i maline u kombinaciji s kremastim, bogatim okusom bobičastog voća s laganim i baršunastim završetkom. Poslužiti se može i kao aperitiv s ledom ili bez njega, a izvrsno se slaže sa sirevima i desertima.

Belaire Luxe: Pozivajući se na pravi francuski luksuz, Belaire Luxe sastoji se od 100% Chardonnay grožđa i u bačvama burgundskog hrasta odležava šest mjeseci. Odlikuju ga osvježavajuće arome grejpa, breskve, marelice, osjeća se i naznaka brioša koji tvore slatko puno vino. Prelijepe, elegantne bijele boce s raskošnom zlatnom folijom opravdavaju luksuzno ime Belaire Luxe.

b

Francuski pjenušac Luc Belaire uz tradiciju i bogatu povijest u današnje vrijeme jedan je od najpoznatijih pjenušavih mjehurića u svijetu slavnih!

Luc Belaire prije više od sto godina osnovala je udovica Marie Ambal, a danas ovaj uspješni brand pjenušavog vina vodi šesta generacija obitelji Ambal.

b

Zanimljiva priča i tradicija kako je nastao Luc Belaire brand počinje kada se udovica pariškog bankara, Marie Ambal nakon suprugove smrti odlučila vratiti kući u Burgundiju te je zajedno s bratom vinogradarom nastavila obiteljski posao trgovine vina kojim se obitelj bavila, a upravo taj period započela je i popularnost konzumacije pjenušaca.

Davne 1898. Marie Ambal osnovala je vlastitu vinariju Maison Veuve Ambal, (veuve na francuskom znači udovica), a pjenušci udovice Ambal vrlo brzo su postali popularni i pronašli svoje poklonike. Nasljednici Marie Ambal uspjeli su očuvati tradiciju, a uz modernizaciju vinarije koja se nalazi u srcu Burgundije stvorili su prepoznatljiv brand velikog međunarodnog uspjeha. PROMO

Cosmopolitan.hr

Novo