Kako retrogradni Merkur utječe na vaš život?

28/01/2015

Ako imate osjećaj da vam u zadnje vrijeme ništa ne ide od ruke, pravo je vrijeme da okrivite Merkur

Razbili ste novi iPhone na izlasku iz trgovine? Dva sata prije spoja s vašim muškarcem iz snova na čelu se pojavio divovski prištić? Razboljeli ste se dan prije odlaska na dugoočekivano putovanje? Niste sami.

Sljedeći mjesec proći će u znaku kretanja retrogradnog Merkura. “Ha?”, pitate se. Dopustite da objasnimo.

Dok u teoriji znamo kako se planeti uvijek vrte, retrogradno kretanje znači promjena smjera kretanja, odnosno kretanje unatrag. I dok se isti fenomen događa sa svim planetima, Merkurovo kretanje za nas obične zemaljce nikako ne može ostati neprimijećeno.

Prema astrološkim teorijama, Merkur je planet komunikacije i prometa te ima snažan utjecaj na sve oblike putovanja, komuniciranja i poslovanja. Logično je, onda, zaključiti da s retrogradnim Merkurom ništa nije onako kako bi trebalo biti.

Ipak, nije sve tako crno - ovo je savršeno vrijeme da i mi napravimo korak unatrag i pokušamo ispraviti greške iz prošlosti odnosno završiti stari projekt.

Nudimo niz ideja i savjeta koji će olakšati ovo ludo razdoblje:

NIKAKO nemojte donositi velike financijske odluke.

Ako već mjesecima planirate kupnju novog automobila ili mobitela, ostavite novčanik kod kuće još koji tjedan kako biste izbjegli odlazak automehaničaru ili potrošili teško zarađeni novac na uzaludne popravke. Ne zaboravite - Merkur utječe i na elektroniku.

SVAKAKO pokušajte dovršiti stare projekte.

Započeli ste blog koji je nenadano pao u zaborav? Posudili ste knjigu koju nikada niste pročitali? Ovo je savršena prilika da dokažete kako niste jedni od onih s previše ambicija i premalo motivacije.

NIKAKO nemojte zaboraviti provjeriti sve informacije.

Ponekad se najveće greške događaju zbog najmanjih propusta, a, zahvaljujući Merkuru, ovo je vrijeme kada će se upravo to i dogoditi. Zato uključite barem tri alarma, vodite računa o datumima, sastancima. Merkur neće biti dovoljan razlog zaboravite li još jednu godišnjicu.

SVAKAKO se opustite.

Mnogi zaboravljaju kako je ovo vrijeme savršeno za razmišljanje i meditaciju. Osvrnite se na svoj život - Što mogu napraviti bolje? Što mogu učiniti kako bi moj život bio još ljepši? I dok se vaši prijatelji s ovim razdobljem nose na najgori mogući način, vi ćete se po njegovom završetku osjećati odmoreno, svježe i motivirano.

NIKAKO se nemojte izraziti na krivi način.

Nesporazum ili bilo kakva greška u komunikaciji mogla bi vas stajati posla, prekida veze ili jako neugodne tišine za stolom. Sada je savršeno vrijeme da izbjegnete sarkastične komentare u nadi da će vaš sugovornik znati točno što mislite. Radite i na slušanju kako biste izbjegli bilo koju priliku za neželjenu dramu. Kad razmislimo, ovo je savršena prilika za zavjet šutnje!

SVAKAKO očekujte odgodu putovanja.

Na našu nesreću, Merkur vlada putovanjima i, iako ste svoje savršeno isplanirali, postoji mogućnost da će baš vaš let biti odgođen odnosno da će vam se automobil zaustaviti nasred autoceste ili sličan scenarij u kojemu obično prekidamo novogodišnju odluku o smanjenju psovki i cigareta zato, umjesto neizbježnog živčanog sloma, pripremite plan B.

NIKAKO nemojte staviti život na čekanje.

Ukoliko smatrate da će bilo što od navedenog stvoriti veću neugodu od one koju pokušavamo spriječiti, slijedite svoju intuiciju, oružajte se pozitivnim mislima i, dok imate asa u rukavu, ovo razdoblje uopće ne mora utjecati na vaše planove.

SVAKAKO zabilježite sljedeće razdoblje ovog ludila…

Kako vas ne bi iznenadio, dočekajte retrogradni Merkur spremni i to:

18. svibnja do 11. lipnja i
17. rujna do 9. listopada

Sretan vam retrogradni Merkur!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj