Upoznajte „Hipster Barbie“ – Instagram profil koji savršeno parodira prikaz #StvarnogŽivota na društvenim mrežama

16/09/2015

Ako ste dosad mislili da je sve što pratite na Instagram profilima jednostavan proizvod nečijeg nevjerojatno ispunjenog života, možda je vrijeme da ponovno razmislite.

Ponekad se čini da je jedina svrha pojedinih Instagram profila sve fanove učiniti depresivnima i ljubomornima. Naime, životi naših omiljenih Instagram zvijezda čine se jednostavno savršenima, jer, dok oni ispijaju kavu na plaži nekog egzotičnog mjesta, vi sjedite u uredu i divite se fotografijama jer je to najbliže što ćete ikad prići takvom životu.

Iako vi to već znate, gotovo je nemoguće neprestano se podsjećati kako sve izgleda ljepše i privlačnije gledano kroz jedan od slavnih Instagramovih filtera. Ne, ovo nije stvarni život.


Dobro došli na profil #socialitybarbie. Uz njezinu prekrasnu kosu, trendi jaknu i neizostavnu Beanie kapu, ona je cool cura koju svi vole mrziti. Ono što obožavamo jest da njezin Instagram profil savršeno opisuje svaki profil na kojemu nas svakodnevno uvjeravaju u svoj život „pustolova“, „strastvenog ljubitelja kave“, posvećen „autentičnom načinu života“.

Ona svoje dane provodi u ležaljkama na najapsurdnijim egzotičnim mjestima.

Ona ispija šalicu svježe napravljene kave nakon ugodnog penjanja na planinu – jer to radi svaka normalna osoba.

Savršena „prirodna“ fotka ljepotice na plaži nakon jutarnjeg kupanja. Njezina kosa savršeno imitira beachy valove s tek trunčicom šminke.

Umjetnička fotka sa sladoledom ispred omiljene slastičarnice.

Vlasnik profila pripada fotografkinji iz Portlanda, Oregona, no ona je zatražila da ostane anonimna. Ipak, rekla je kako ne postoji bolji način za prikazati masovnu proizvodnju ovakvih nerealnih fotografija od ovog – kroz najpoznatiju masovno proizvedenu lutku.

„Jasno mi je, lijepo je za oči“, izjavila je za Wired.com. „No, ovo je daleko od realnosti. Nitko nema ovakav život. Ove su fotke forsirane u tolikoj mjeri da postaju dosadne.“

U savršenom svijetu, svi bi koristili Instagram kako bi svakodnevno slavili svoj život umjesto stvaranja lažnih slika istog. Naposljetku, nitko nije savršen. Osim Barbie.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj