Upoznajte Drvored, bend čiji su nas ritmovi potpuno zarazili!

07/10/2015

Povodom večerašnje promocije njihovog prvog albuma, donosimo vam intervju s bendom Drvored. Obećajemo vam da nećete uspjeti pronaći originalniji i šarolikiji bend...

Za početak, imate poprilično nekonvencionalno ime. Tko je i kako smislio ime 'Drvored' i koliko dugo svirate zajedno?

Mi smo jedan od rijetkih bendova koji su imali ime prije nego što su se uopće našli. Kad nas je Miha (Damir Mihaljević) bubnjar okupio polovinom 2010., odmah je rekao da ima ime i da ćemo se zvati Drvored… mi se nismo bunili jer nismo ni znali što ćemo svirati niti kako će to sve biti... Za naše ljude je to ime u redu, ali zato francuzi i englezi imaju poteškoća s tim…smislit ćemo nešto kad krene svjetska slava. Zanimljivo je da Indijci nemaju nikakvih problema sa izgovorom riječi drvored.

U koji biste se žanr svrstali?

Nemoguće nas je svrstati u jedan žanr, zato smo i smislili sintagmu Balkankan koja najbolje opisuje tu kombinaciju francuskih i balkanskih utjecaja. Balkankan puno govori, a ipak ostavlja prostora za osobnu interpretaciju i potiče znatiželju. Otvoren je natječaj za sintagme koje nas opisuju jednom riječju.

Koliko vas je u bendu i tko je na kojim instrumentima?

Ima nas 9. Eda Rimanić - flauta, Romina Host - violina, Luka Schram - saksofon, Roko Vidaković - trombon, Karlo Pleteš - truba, Miran Bistričić - el. gitara, truba, vokal, Davor Peršić - bas gitara, Frederic Lanz - harmonika, vokal i Damir Mihaljević - bubnjevi, udaraljke.

Možete li nam reći par riječi o samom albumu? Koliko ste dugo radili na njemu, koja vam je pjesma posebno draga?

Album koji se zove Arhelino je rezultat našeg trogodišnjeg autorskog rada. Uspjeli smo ga snimiti i objaviti u 9 mjeseci i jako smo ponosni na njega jer nam je pošlo za rukom da hrvatsku glazbenu scenu unaprijedimo za jedan sasvim novi glazbeni stil koji smo nazvali Balkankan. Na albumu ima 15 pjesama, a može se skinuti na https://drvored.bandcamp.com/. Mislim da su nam većini drage More i Baš sam sretan iako je teško to reći kad smo sa svim pjesmama saživljeni.      

Gdje vas sve uskoro možemo čuti?

Večeras, 7.10.2015. u malom pogonu Tvornice kulture predstavit ćemo i promovirati ovaj album. Potrudili smo se da ova promocija obiluje gostima i toplom atmosferom kako i dolikuje prvom izdanju.  Pozivamo sve koji vole novitete da dođu i zaplešu uz balkankan.

Ima li nešto što biste voljeli poručiti fanovima?

Mislite na lijepe stvari i pjevajte puno jer tko pjeva zlo ne misli, smijte se što više jer kad se smijete činite svijet oko sebe boljim mjestom za život! Ne brinite jer od brige nikad ništa dobro nije došlo!

Mia Borčić

Novo

Komentiraj