U Hilton Garden Inn-u pripremaju odlična i vrlo originalna azijska jela

26/05/2020

U restoranu hotela Hilton Garden Inn, otvorenom prošlog ljeta u Zagrebu, pripremaju se autentični azijski specijaliteti.

U ovom segmentu pripreme hrane glavnu riječ vodi master chef azijske kuhinje, nepalac Tika Sharma. U Mumbaiu je diplomirao hotelski management nakon čega počinje raditi kao azijski sous chef u hotelu u Mumbaiu. Dvije godine kasnije prelazi u Four Seasons gdje postaje samostalni chef azijske kuhinje i specijalizira tajlandsku, kinesku i japansku kuhinju te postaje sushi master chef.

Radio je u vrhunskim svjetskim hotelima i restoranima u Mumbaiu, Dohi, Milanu, Sejšelima, a najviše je napredovao u jednom od najboljih svjetskih restorana - Nobu u Dohi. Tika se polako navikava na hrvatski jezik i običaje, sviđa mu se način života i ljudi ali mu ipak nedostaje obitelj koja živi u Nepalu.

5

Njegova sous chefica je vijetnamka Minh Hong iz Hanoia koja je u Hrvatsku stigla 2013. te ima višegodišnje iskustvo rada u restoranima. Minh je dobila nadimak Mimi, a posebno je vješta u pripremi vijetnamskih, tajlandskih, korejskih i japanska jela koja i osobno preferira, a vodi i svoj vrlo kreativan food blog Mimi's cuisine. Mimi je svoju ljubav pronašla u Hrvatskoj i odlično govori hrvatski jezik iako je u početku imala problem komunikacije i teško se navikla na hladnoću i snijeg.

6

U restoranu hotela Hilton Garden Inn serviraju tradicionalna i moderna azijske specijalitete, a restoran je poznat po svojim fusion jelima koja neodoljivim spojem hrvatske, internacionalne i autentične azijske hrane činw novo gastronomsko iskustvo. Na jelovniku se nalazi ponuda od prvoklasnih domaćih namirnica, a posebno se ističe vrlo cijenjenja hrvatska plavorepa tuna s otoka Ugljana, iz mjesta Kali.

2

Osim odličnih sushi i maki rolls i popularnog chicken woka, preporučamo vam da s azijskog menija obavezno probate originalni nepalski curry i tuna tataki. 

3

Interijer je ugodan, svijetao i moderan, a u odličnoj hrani i izvrsnim koktelima možete uživati i na prostranoj sunčanoj terasi koja se može prilagoditi raznim eventima i proslavama od obiteljskih večera, cocktail zabava pa sve do gala večera.

4

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj