TV serija koja će vam privući pažnju

13/05/2014

Uskoro bi s emitiranjem trebala krenuti serija imena 'Selfie'...

Nakon snimanja mnoštva doista zabrinjavajućih i bizarnih televizijskih showova koje smo imali prilike vidjeti, poput onog 'Toddlers & Tiaras' koji prezentira malene djevojčice izazovno obučene i prenašminkane kako se bore na natjecanjima ljepote, ili 'Bridalplasty' u kojem pobjednica osvaja niz plastičnih operacija kako bi zablistala na vlastitom vjenčanju, ABC je najavio novu seriju koja je na prvu privukla pozornost javnosti.

Nova serija imena 'Selfie' najavljuje se kao moderna interpretacija filma 'My Fair Lady'. Glavni likovi serije su Eliza Dooley i Henry. Eliza je inače internetski celebrity, djevojka koja je opsjednuta virtualnim svijetom i samom sobom, i djevojka koja postaje žalosna zbog spoznaje da unatoč popularnosti na društvenim mrežama zapravo nema prijatelja u stvarnom životu. Pa potaknuta svojim osjećajima nekoliko puta dnevno tvita o tome kako se osjeća mrtvom iznutra, pa objavljuje slike na kojima se duri poput malog djeteta, pa još malo jadikuje... A zatim unajmljuje marketinškog gurua kako bi napravio rebranding njene ličnosti te joj objasnio kako stvarni svijet doista funkcionira. I zbog čega igranje Candy Crusha s uključenim zvukovima dok je vjenčanje u tijeku nije poželjan oblik ponašanja. Serija će, kako je najavljeno, pratiti životne bitke Elize i njenog gurua Henryja dok je on nastoji poučiti kako živjeti u stvarnom svijetu - sviđalo se to njoj ili ne.

Uz dužno poštovanje kući ABC i idejnim tvorcima nove serije, mi je na njihovom mjestu ne bismo pretenciozno najavljivali kao modernu interpretaciju filma 'My Fair Lady', iako imena likova jasno upućuju na kultni film. Jer iako oba Henryja nastoje utjecati na svoje učenice te ih promijeniti i poučiti nekim novim vrijednostima, problemi s kojima se glavne junakinje susreću teško su usporedivi. Eliza Doolittle apsolutno je sposobna samostalno živjeti i funkcionirati, no njezin je problem nedostatak manira i lijepog ponašanja koje bi je činilo poželjnom u visokom, uglađenom društvu.

Eliza Dooley, s druge strane, predstavlja djevojku potpuno nesvjesnu načela po kojima stvarni svijet funkcionira. Ona je tipični predstavnik jedne nove generacije čiji su problemi znatno dublji od samog nepostojanja manira i poznavanja bontona. Generacije koja odrasta u svijetu potpuno izokrenutih vrijednosti i u kojoj brojni pojedinci, što je potpuno razumljivo, teško pronalaze vrijednosti koje bi ih trebale voditi kroz život. Iako serija koja se bavi problemima današnje generacije u teoriji ima puno potencijala i iako je sama tematika problem kojim se svakako vrijedi pozabaviti, nekako smo skeptični kako će cijela priča biti prezentirana. Jer koje god bilo naše ili vaše mišljenje o Internet generaciji, mora se priznati da je tema delikatna i da u bavljenju istom treba biti itekako oprezan. No pričekat ćemo prvu epizodu kako bismo mogli reći nešto više.

Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj