Što je ženska ejakulacija zapravo?

16/01/2015

Zanima me sljedeća stvar. U vezi sam skoro tri godine i jako uživam u seksu. Užitak je posebno intenzivan kada mi mokraćni mjehur nije potpuno ispraženjen. Kao da mi onda brže dolazi orgazam. Ipak, nikada ne svršavam u takvoj situaciji jer se bojim da bih se usput mogla pomokriti. Je li to doista moguće?

Vaše pitanje nas vodi zanimljivom i kontroveznom fenomenu. Osjet koji opisujete nije neobičan, s obzirom da mjehur „sjedi“ na prednjoj strani rodnice. Pretpostavljam da osjet koji opisuje varira s obzirom na kut i dubinu penetracije. Kao što ste, pretpostavljam, čuli, ima žena koje tijekom orgazma ispuštaju određenu količinu tekućine, što neki nazivaju „ženskom ejakulacijom“.

Premda i dalje postoje seksolozi koji vjeruju kako je riječ o tekućini koja ne dolazi iz mokraćnog mjehura, nekoliko je istraživanja pokazalo kako sastav „ženskog ejakulata“ odgovara vrlo razrijeđenom urinu. Drugim riječima, orgazam – odnosno, intenzivne i nekontrolirane mišićne kontrakcije – rezultira djelomičnom nemogućnošću zadržavanja mokraće. Naravno, samo kratkotrajno.

S obzirom da se urin u takvom „ejakulatu“ nalazi tek u tragovima, ništa se strašno neće dogoditi (niti neugodno zamirisati) ako se prepustite užitku. Ne tvrdim da mogu pretpostaviti kako bi vaš partner mogao reagirati na takav gubitak kontrole, no mnogi su muškarci prilično zainteresirani za takva iskustva i najčešće ponosni kada se tako nešto dogodi. Znate već kakvi smo, zar ne? 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj