Što čita Cosmo redakcija na plaži?

14/08/2017

Tko će ljeto provesti uz zločeste dečke, tko uz hipnotizere i psihijatre, a tko uz kućne ljubimce? Jasmina, Marina, Nina, Aleksandra, Mia i Sara predlažu vam šest knjiga koje biste mogli ponijeti na plažu i pri tome jaaako uživati.

Jasmina Rodić

Knjige 7

Na plaži ću čitati knjigu "Svi smo mi azilanti" koju je napisala jedna cool žena - moja mama. I to kao svoju prvu knjigu, u šezdesetipetoj godini. "Svi smo mi azilanti" je roman o pasjim sudbinama, ali ne samo njihovim. To je priča o  pripitomljavanju ljudi, ljubavi, sućuti kao i njihovom odsustvu.

Marina Vujčić

Knjige 5

“F” je treća knjiga Daniela Kehlmanna koju čitam ovog ljeta – oduševio me taj njemački pisac pa čitam sve njegovo redom. Roman počinje predstavom hipnoze na koju je neambiciozan i neuspješan pisac Arthur Friedland poveo svoja tri sina. Nakon te predstave, u kojoj je Arthur pristao asistirati majstoru hipnoze na pozornici, ispraznio je obiteljski bankovni račun i nestao iz njihovih života na 24 godine. Priča se dalje nastavlja rekonstrukcijom života sad već odraslih Arthurovih sinova. Roman me osvaja duhovitošću i suptilnom ironijom u koju Daniel Kehlman majstorski zna «umiješati» i filozofsku dubinu.

Aleksandra Orlić

Knjige 4

Kakav je zapravo bio veliki pjesnik Pablo Neruda koji je napisao neke od najljepših stihova o ljubavi saznat ćemo iz vizure njegovih žena – djevojčice Elise Lune te Nerudinih ljubavnica – Delije, Matilde i Raquel, koje su na svojoj koži iskusile kakav je to osjećaj kada iz “Kapetanovih stihova” shvatite da vas slavni pjesnik vara ili još gore - naprosto vas više ne primjećuje. "Žena iz Isle Negre" sjajan je poetsko-gorki roman argentinske spisateljice Marije Fasce zbog kojeg ćete zaboraviti skoknuti u more. Uostalom, pravo je umijeće, tvrdio je Neruda, ući u more i znati iz njega izaći, noseći u sebi samo jednu pravu kapljicu mora.

Nina Slišković

Knjige 3

Ja na plažu ovo ljeto nosim roman Martine Mlinarević Sopte "Ljetos i drugi mrazovi". Toplo, sjetno, srčano, iskreno, lijepo i ne toliko lijepo. Kod Martine nema filtera, samo goli život kakav inače je, u svojim najboljim i najgorim momentima. A moram priznati i da volim u knjigama prepoznati ljude iz svoje okoline... Nema šanse da prođete između ovih korica a da ne naletite na nekoga svog. Pripremite i papirnate maramice ;) 

Sara Schmidt

Knjige 6

Volim knjige koje na jednostavan način oslikavaju stvari s kojima se svi mi borimo iz dana u dan. „Ispričat ću ti priču“ sastoji se od niza simpatičnih i dirljivih priča kao dio putovanja u potrazi za srećom. Za mene je ovo džepni podsjetnik da smo za svoju sreću ipak sami odgovorni i štivo u koje ću rado uroniti između svakog kupanja.

Mia Borčić

Knjige 2

U posljednje vrijeme navukla sam se na biografije, a napokon je na red došla i ona mog omiljenog glumca Johnnyja Deppa - 'What's Eating Johnny Depp?' (An Intimate Biography). Od ljubavnih veza i afera, života rock glazbenika do filmskih uloga koje su mu obilježile karijeru - knjiga koja se čita u jednom dahu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj