Stanovnici Lošinja ove će jeseni uživati u filmovima prikazanim na najsuvremenijem kinoprojektoru!

15/05/2015

Predstavljena je akcija „Veliko kino za Mali Lošinj“ kojom će se od 1.5. do 31.8.2015. godine prikupljati sredstva za opremanje kino dvorane najsuvremenijom opremom za emitiranje filmskih projekcija.

Zajednička kupnja kinoprojektora za gradsku kino dvoranu u vrijednosti većoj od 800.000 kuna, Lošinjanima će omogućiti kino zabavu na njihovom otoku, te time zasigurno unaprijediti kvalitetu kulturnog života. Akciju su pokrenuli Lidl Hrvatska i Grad Mali Lošinj u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske te tvrtkama Jadranka d.d. i AdriaOil.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Lidl Hrvatska kao glavni pokretač ove akcije prepoznao Jadranku kao svojeg partnera, kao tvrtku koja je od svog osnutka 1947. godine pa sve do danas najveći poslodavac na cresko-lošinjskom arhipelagu. Jadranka je oduvijek podupirala sve aktivnosti i projekte koji su za cilj imali unapređenje kvalitetu života na otoku Lošinju. Uključivanjem u ovu hvalevrijednu akciju želimo doprinijeti daljnjem razvoju naše zajednice i kvalitetnijem životu građana Lošinja.“ - istaknuo je Goran Filipović, član Uprave Jadranke.

mali losinj
Lošinj je prvo kino imao još daleke 1928. godine, nakon čega je otvoreno i drugo. Budući da filmovi u to vrijeme nisu imali zvuka, projekcije su bile praćene glasovirom i violinom. Slijedom okolnosti, Mali je Lošinj ostao bez filmova, ali s funkcionalnom kino dvoranom, pa su Lidl Hrvatska, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture RH, Jadranka d.d. i AdriaOil odlučili otoku darovati najsuvremeniji kinoprojektor.

„Iznimno smo sretni što smo s našim partnerima pokrenuli akciju „Veliko kino za Mali Lošinj“, kojom će Malološinjani napokon ponovno imati priliku gledati filmove na svom otoku. Čast nam je što možemo biti dio ovako važne i velike stvari u kulturnom životu Otoka Lošinja. Jako se veselimo prvoj projekciji u malološinjskom kinu!“ – ovom je prilikom izjavio Boris Lukšić, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska.

Vrijednost čitave akcije iznosi više od 800.000 kuna, a pored novčane donacije Grada i partnera, akcija će se provoditi u Lidlovoj trgovini u Malom Lošinju, i to na način da će se od svake kupnje odvajati 1 kuna za kupnju kinoprojektora, od 1.5. do 31.8.2015.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj