Šibenski plesni festival po šesti će put rasplesati građane i goste ovog starog grada

19/07/2016

Šibenik će sljedeći tjedan postati najveća plesna pozornica koja će zasigurno rasplesti sve građane i brojne turiste.

I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na tri zasigurno najljepše pozornice na otvorenom : pozornici ispred šibenske katedrale Sv.Jakova - jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici tvrđave Sv.Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva, a i ove godine možemo najaviti poslastice za ljubitelje plesne umjetnosti, kao i one koji će je tek zavoljeti.

Narednih dana u sklopu Šibenik Dance festivala nastupit će brojni i jedinstveni plesni umjetnici.

26.srpnja tako će na Strani B tvrđave Sv.Mihovil nastupiti flamenco plesači  Mitja Obed i Saška Šašić s predstavom "Metamorphosis".  Kao uvod u njihov program, nastupit će mlada performerica modernog baletnog izričaja   u kombinaciji s fizičkim teatrom  Anja  Nikolić iz Beograda s performansom pod nazivom "INLY".

Iznimna solo plesačica i koreografkinja – Sigal Ziv stiže iz Izraela kao gošća festivala, te s plesom 'Eight red hearts'. Nastupa u petak 29.srpnja. 

Ona je jedna od vodećih umjetnika u kategoriji etničkog plesa i pionir ove specifične plesne forme u Izraelu. Svojom plesnom tehnikom hipnotizira i oduševljava publiku diljem svijeta. 

Posljednju večer festivala, u subotu 30.srpnja nastupa bračni par - ona izraelka, on splićanin – Limor Ziv i Ivica Bago. U izvedbi 'La Flor' plesat će neoklasičn balet i suvremeni ples.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj