Selfie ovisnost

29/11/2013

Što vi mislite, što se pojavilo prvo selfie ili pratitelji...

Nećemo biti licemjeri i reći da ne volimo zaviriti u selfie slike poznatih osoba, no koliko god voljeli zaviriti u nečiji život putem njihovih fotografija, nama je još uvijek nekako odbojna pomisao da selfie slike i sami objavljujemo.

Imamo osjećaj da budući da nismo slavne osobe s milijunima pratitelja, nemamo zapravo opravdanja niti potrebe za objavljivanjem ovakvim fotografija. Zašto bi ikoga zanimao neki anonimus? Osuđuju li ljudi osobe sa selfie fotografija? Iako smo zadovoljni razinom samopouzdanja u stvarnom životu, kada je Instagram u pitanju, poprilično smo povučeni.

y

Onda bacimo oko na sve te obične ljude koje poznajemo, a koji se ne srame objaviti fotografiju s hashtagom sefie i primjetimo kako i oni imaju nekoliko stotina ili tisuća pratitelja. I čini nam se da oni, radeći isto ono što rade njihovi puno poznatiji idoli, daju do znanja svijetu da su i oni vrijedni praćenja. Ili su možda prvo imali pratitelje pa su se osjećali dužnima početi objavljivati selfie fotografije kako bi zadovoljili apetite svojih fanova?

Što je bilo prvo - kokoš ili jaje? Ili u ovom slučaju - selfie fotografije ili pratitelji?

Nama se čini da jedno veže drugo. Svakako mislimo da su selfie fotografije nešto čemu trebate biti predani, ako ih već objavljujete. Nema tu puno promišljanja i dvoumljenja. Koliko sebe u to budete dali, toliko ćete i dobiti. Ako ništa drugo, hrpa pratitelja dobra je priprema za istinsku slavu koju možda jednog dana doživite!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj