Selfie kampanja koja će vas rasplakati

24/01/2014

Ova nas riječ u posljednje vrijeme okružuje kao malo što, ali ovdje je vrijedna za spomenuti...

Upravo je završio još jedan Sundance Film Festival, gdje se obično galama digne kada se pojave velike zvijezde. I sve se vrti oko toga koje čizme nose i koliko su krznenih kaputa i dodataka uspjeli spakirati za tjedan dana. No u cijeloj toj galami, uspije se zapaziti i doista dobar film, film koji privuče pažnju, baš poput kratkog filma 'Selfie', koji je doživio svoju premijeru prije par dana.

Film je naručio 'Dove' kako bi obilježili 10. godišnjicu kampanje Za stvarnu ljepotu. Film istražuje kako grupa mladih cura snima selfie fotografije te što nam to govori o današnjim standardima ljepote i samopouzdanju tih mladih djevojaka. Djevojke kroz nekoliko minuta filma prati Oskarovka Cynthia Wade, a doista je rastužujuće gledati te mlade djevojke kako pomno biraju kut slikanja kako bi svoje lice i ruke učinile što mršavijima.

No upravo u tom dijelu, film doživljava zaokret. Slijede razgovori s tim istim mladim djevojkama i njihovim majkama, a prilikom kojih uviđamo koliko su te mlade djevojke pozitivne i samopouzdane. Taj dio filma je sladunjav i baš nekako optimističan. Idealan za pogledati ga bilo kada, inspirirajući, film koji se apsolutno mora pogledati.

Donosimo vam 8-minutnu verziju:

" />" />

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj