S juga nam divlji, hiroviti vjetar donosi ljubavnu i kriminalističku priču Nataše Dragnić!

05/07/2019

 Skupina mladih Nijemaca odlučila je doći na Brač kako bi u miru uvježbala kazališnu predstavu. No već i sam dolazak na otok postaje dramatičan: bajkovite “first impressions” brzo se poremete kad njihov kombi završi na rubu ponora. Redatelj i vozač Anton uspije ih izvući iz pogibelji, no glumci Katrin, Michael i Lisa, pisac komada Stefan i njegova djevojka Barbara ne mogu ni naslutiti što ih sve čeka. Kad stignu k Barbarinoj teti Juliji, koja živi u idiličnoj osami sa susjedom, ratnim veteranom Tomom, ona ih smjesti u kuću na stijeni. Premda bi im izolacija trebala pomoći da njihova predstava dobro napreduje, u skupini mladih nastaju trzavice, naročito kad im se pridruži mladi slikar Nikola. No tek kad zapuše jugo, situacija postaje dramatična...

U svojem trećem romanu Krivo je jugo njemačko-hrvatska spisateljica Nataša Dragnić na izvrstan je način spojila ljubavnu priču i kriminalistički roman. Maestralno prikazana atmosferičnost juga, izbrušeni likovi i neprekidna latentna napetost razlozi su zbog kojih je ovo uistinu sjajno štivo.

2 

Cijena: 139 kn

Prevela s njemačkog Željka Gorički

Naručite novi roman Krivo je jugo do 19. 7. uz 20% popusta i besplatnu poštarinu na www.fraktura.hr. (Puna cijena: 139 kuna, cijena s popustom 111,20 kn.) 

3

Nataša Dragnić rođena je 1965. u Splitu. Njezin prvijenac Svaki dan, svaki sat (Jeden Tag, jede Stunde, 2011., hrvatsko izdanje Fraktura 2012.) već je prije objavljivanja doživio velik uspjeh te su prava za prijevod prodana u tridesetak zemalja. Prije romana Krivo je jugo (Der Wind war es, 2016.) napisala je Immer wieder das Meer (2013.), a najnovije djelo joj je Einatmen, Ausatmen (2017.). Dobitnica je više njemačkih i talijanskih književnih nagrada.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj