Promo

Pommery je prva šampanjska kuća koja je počela proizvoditi brut šampanjac kakvog danas poznajemo!


22/12/2021

Spoj tradicije i povijesti šampanjske kuće Vranken Pommery nastavlja se i dalje, tako i u današnje moderno doba Pommery Brut Royal omiljen je i poznat u svijetu po svojem jedinstvenom stilu, eleganciji i voćnim notama koje ga krase, kao uostalom i cijela izvrsna lepeza Pommery portfolia.

Madame Pommery, punog imena Jeanne Alexandrine Louise Pommery 1858. kao mlada udovica preuzela je posao pokojnog supruga i započela poslovno osvajanje domaćeg i međunarodnog tržišta. Neprestananim kreativnim radom deset godina kasnije, 1868. godine Madame Pommery upustila se u pothvat stoljeća. Pokrenula je najveće „gradilište“ tog doba u Reimsu – naime krenula je u transformaciju galo-rimskih rudnika krede u podrume posvećene Pommery šampanjcu koji i danas postoje!

Madame Pommery poznata je i po tome što je stvorila prvi brut šampanjac kakvog danas poznajemo. Često putujući, pogotovo Velikom Britanijom, Madame Pommery primjetila je da engleskom visokom društvu odgovara okus laganijeg i manje slađeg vina, jer tada je bilo uobičajeno da se piju isključivo slatki šampanjci te je savjetovala svojeg  „Cellar Mastera“  da vino treba biti  što je moguće više suho, iako ne previše „strogo“, ali na kraju ipak mora biti i slatko, baršunasto te da „finese“ koje čine okus jedinstvenim moraju biti prioritet. I tako je stvoren prvi vintage brut u povijesti Champagne regije -Pommery Nature 1874.

2

Ovaj revolucionarni uspjeh pod vodstvom Madame Pommery stvorio je Pommery stil koji se odlikovao finoćom i lakoćom, a i danas se koristi za usavršavanje šampanjaca Brut Royal i Cuvée Louise.

Različiti i uvijek jedinstveni okusi ove velike šampanjske kuće nastaju u rudnicima krede koje je Madame Pommery pretvorila u jedinstvene šampanjske podrume, a Pommery Nature 1874., prvi brut u povijesti, ostao je legenda u svijetu šampanjaca! 

3

Potrebno je određeno vrijeme kako bi se arome u potpunosti razvile, a duboko ispod zemlje, u podrumima koji to i omogućuju u idelanim uvjetima šampanjac dostiže svoju zrelost. Prisustvo vlage u ljetnim mjesecima i dovoljno potrebne topline u zimskim mjesecima, u podrumu okruženom zidovima od krede, savršen su spoj potrebne ravnoteže i idealne temperature, čime stvaraju savršenu šampanjsku priču!

Pommery portfolio krase;

Pommery Brut Royal
Mirisna nota u kojoj se razvijaju voćni, ali i orašasti mirisi.
Boja je blijedožuta upotpunjena zelenim naglascima.
Živahno, svježe, nježno i velikodušno. Note citrusnog voća i bijelog cvijeća u kombinaciji s bobičastim voćem istiću eleganciju i ravnotežu sa svježim i jakim završetkom.

4

Pommery Brut Rosé
Predivne rosé boje,elegantno zaokružen savršenom svježinom.
Atraktivan, voćni, suhi rose kojeg krasi kombinacija okusa bobičastog voća i pikantne mineralne teksture.

5

Pommery Cuvée Louise
Stvoren u čast Louise Pommery, Cuvée Louise odlikuje
elegantna žuta boja s dodatkom zelene koja decentno proviruje dajući prekrasan izgled mladosti. Na nosu mirisno, skladno, harmonično i bogato.
 

6

Pommery Blanc de Blancs
Ovaj cuvée izrađen od pomno odabranog grožđa chardonnay uz izvanrednu eleganciju. Suptilne cvjetne note jasmina i bagrema skladno su uparene s nježnim sortama lipe. Nakon ovog prvog dojma nevjerojatne proljetne svježine, otkriva se velika kompleksnost tijekom koje se naizmjenično izražavaju note citrusa i kremasti dojam frangipana.

7

Pommery Les Clos Pompadour
Izuzetan cuvée - vino je koje potječe od tri sorte grožđa šampanjca: chardonnay, pinot noir i pinot meunier. Majstor podruma kontrolira svaku fazu proizvodnje vina kako bi se dobilo vino legendarne svježine i finoće. Tu su isprva blago osušene note limuna koje stimuliraju sluznicu, a zatim se pojavljuju cvjetne note bijelog cvijeća poput gloga povezane s malim dodirima ruže.

Pommery Blue Sky
Demi Sec šampanjac koji se poslužuje u kombinaciji s ledom.
Intenzivan okus koji će iznenaditi bogatstvom u kombinaciji s kockama leda nadovezuje se na tradicionalnu bazu šampanjca pružajući potpuno novi doživljaj.

8

 

Uvoznik Pommery za Hrvatsku je Alca Zagreb / Alca Beverages/

Cosmopolitan.hr

Novo