Pokret u obrani dlakavosti

08/08/2014

Jeste li čuli za Hairy Legs Club?

Malo je onih žena koje ne vole glatke, svilenkaste noge bez dlačica i koje jedva čekaju zimu kako bi uživale u dlačicama sakrivenim duboko ispod brojnih slojeva odjeće. No pripadnice 'kluba' Hairy Legs slave upravo ljepotu neobrijanih ženskih nogu. I slobodu da takve ponosno hodaju svijetom bez pokoravanja nametnutoj šovinističkoj percepciji ženske ljepote.

2
Na ovom Tumblr računu članice sa svih strana svijeta objavljuju svoje fotografije, razmjenjuju iskustva te ohrabruju druge žene svojim savjetima i motivacijskim porukama. Pripadnicama kluba nije jasno iz kojeg se razloga isključivo depilirane ženske noge smatraju normalnima i poželjnima, budući da je trend depilacije započeo prije tek 50 godina.  

3
Jedna korisnica računa izjavila je kako joj je bilo potrebno neko vrijeme da stekne samopouzdanje nakon što je prestala brijati noge, no da su joj u cijelom procesu uvelike pomogli moralna potpora te slična iskustva njezinih istomišljenica. Danas je izrazito zadovoljna svojim tijelom i obožava svoje dlakave noge. One je, kaže, podsjećaju kako nije dužna činiti svome tijelu ništa što ne želi.

Bez obzira sviđale vam se prirodne noge ili one njegovane, drago nam je vidjeti samopouzdane žene koje znaju što žele i koje se ne boje za svojim željama posegnuti.
Photo credit: Hairy Legs Club

Mia Borčić

Novo

Komentiraj