Instagramanija

09/10/2014

Donosimo sve tajne Instagrama za sve one koje je uhvatilo Instagram ludilo...

1. Objavljujte više selfieja. Analize su pokazale da ljudi više lajkaju slike na kojima vam se vidi lice, i to čak 38% više nego slike na kojima vam se lice ne vidi.

2. Ograničite se! Pretjerane objave itekako vam smanjuju šanse za lajkovima. Stručnjakinja za Instagram objasnila je kako je najprihvatljivije objavljivati jednu do dvije slike na dan.

3. Izađite u svijet. Ljude privlače svjetlost i boje. Eksperimentirajte na suncu, kada je na vrhuncu, ali i kada izlazi i zalazi. Meka sunčeva svjetlost imponirat će vašem tenu i nesavršenostima, a posebice snimate li se iPhoneom.

4. Saznajte što je 'zabranjeno'. Na primjer, istraživanja su pokazala kao hashtag #drunk iliti #pijanstvo umanjuje šanse za lajkove i do 40%. Izbjegavajte sve što je provjereno na lošem glasu.

5. #nofilter je hashtag koji biste redovito trebali koristiti, bez obzira na to koliko u njemu ima istine. Zašto? Zato što vam upavo ovaj hashtag povećava šanse za lajk 10 puta.

6. Ne pretjerujte s hashtagovima. Stručnjaci su procijenili kako je optimalan broj 7, sotga se ove brojke i pridržavajte. Proučite najpopularnije hashtagove za različite kategorije.

7. Zaboravite na Instagram filtere. Skinite neki od programa za uređenje fotografija s bogatim izborom opcija i pustite da se vaše fotografije istaknu među hrpom jednakih filtera.

8. Slikajte iz pravog kuta. Bez obzira slikali selfie ili krajolik ili određene detalje, nemojte samo bezveze okidati. Malo se potrudite oko slike i pravog kuta jer vam dobra perspektiva može donijeti golemi uspjeh s fotografijama, baš ako što ga loša može upropastiti.

9. Crno bijeli svijet. Ne znamo je li u pitanju nostalgija, rast popularnosti vintagea i hipstera ili nešto deseto, no crno bijele fotografije donijet će vam više lajkova od bilo kojih drugih.

10. Fotografije s plavim tonovima dobivaju u prosjeku 25% više lajkova od onih s crvenim i narančastim tonovima. Dakle, zaboravite na sve one 'spaljene' fotografije i držite se hladnih tonova.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj