Pametni grudnjak koji otkriva jeste li zaljubljeni

11/02/2014

Čija pamet više koristi frajerima nego nama, ali svakako vrijedi upoznati ga...

Posljednjih godina broj tehnoloških postignuća i inovacija raste brzinom koju uglavnom ne stignemo popratiti. Više smo ili manje upoznati s gadgetima i elektronskim uređajima koje svakodnevno koristimo, no kada netko pred nas stavi nešto s čime se ne susrećemo baš često, velika je vjerojatnost da će nam barem pola dana trebati da shvatimo čemu uređaj uopće služi. Pa onda još desetak dana da shvatimo kako funkcionira. Osim ako nismo maleno dijete koje cijelu stvar prokuži u sat vremena.

Posljednja tehnološka inovacija koja nas je iznenadila je pametni grudnjak. Da ga netko stavi pred nas, vjerujem da bismo bez većih problema zaključili da se radi o grudnjaku, no ne bismo baš odmah shvatili koja je njegova dodatna funkcija koja ga čini pametnjakovićem. True Love Tester, japanske firme Ravijour, kako ga još zovu, sadrži senzore unutar samog grudnjaka, a  njegova je high-tech kopča koja se nalazi s prednje strane, Bluetoothom povezana s vašim smartphoneom.

ySenzori prate vaše otkucaje srca te analiziraju prikupljene podatke, a sve kako bi zaključili jeste li zaljubljeni. Nanjuše li senzori pravu ljubav - bang! - grudnjak se sam otkopčava i štedi vrijeme vašem partneru. Definitivno jedan od luđih izuma s kojim smo se susreli! Zanima nas samo kako bi ON reagirao da grudnjak ne odluči napraviti - Bang!

y

Mia Borčić

Novo

Komentiraj